Pariz-Brest s kremom od lješnjaka

Pariz-Brest s kremom od lješnjaka

Opis

Priprema:

1.    Za tijesto, zagrijati mlijeko, šećer, sol i maslac u zdjeli. Kad se maslac rastopi, dodati brašno i umiješati dok se smjesa ne sjedini i oblikuje u kuglu tijesta. Ostaviti sa strane da se ohladi.

2.    Dodati 4 jajeta, jedno po jedno, dok ih mutite mikserom. Staviti tijesto u vrećicu za šlag.

3.    Olovkom iscrtati krug (promjera 26 cm) na listu papira za pečenje. Okrenuti i prekriti donju stranicu lima papirom. Ocijediti eclaire na lim koristeći krug kao vodič. Zatim napraviti drugi, unutrašnji krug.

4.    Vlažnim prstima lagano utisnuti vrhove svake kuglice, da ne bi zagorjele dok se peku. Namazati tijesto bjelanjkom i posipati ga kristalnim šećerom.

5.    Zagrijati pećnicu na vrući zrak na 200 stupnjeva. Peći desert 20 minuta, bez otvaranja pećnice. Izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohladi.

6.    Za kremu, lagano umutiti krem sir s pastom od lješnjaka i “dulce de leche”.

7.    Posebno umutiti šlag sa šećerom. Umutiti šlag s kremom od lješnjaka.

8.    Narezati pečeno pecivo vodoravno na polovicu. Žlicom izvaditi kremu na vrh peciva i poklopiti drugom polovicom. Posipati sjeckanim lješnjacima i šećerom u prahu. 

Sastojci

Za tijesto

  • 5 jaja
  • 250 ml mlijeka
  • 50 g lješnjaka za posipanje
  • 180 g brašna
  • 125 g maslaca
  • 50 g šećera + dodatno za posipanje
  • malo soli
  • 1 štapić vanilije (ili vrećica)

Za kremu

  • 2 žlice paste od lješnjaka
  • 120 g “Dulce de leche” (mliječna karamel krema)
  • 280 ml tekućeg punomasnog vrhnja
  • 360 g krem sira
  • 2 jušne žlice šećera

Povezani recepti