Parfe

Parfe

Opis

1. Hladno vrhnje istucite mikserom dok ne poveća volumen i ne postane gušće. Tučeno vrhnje ostavite u hladnjaku.

2. U drugoj posudi istucite žumanjke sa šećerom s pomoću miksera dok se šećer potpuno ne rastopi, a obujam utrostruči.

3. Rastopite čokoladu na pari. Dodajte karamelizirani umak i miješajte špatulom do homogenosti.

4. Dodajte tučene žumanjke u smjesu s čokoladom i lagano promiješajte. Dodajte 1/3 tučenog vrhnja i lagano promiješajte. Smjesu od čokolade isipajte u ostatak tučenog vrhnja i oprezno promiješajte. Smjesu isipajte u slastičarsku vrećicu za jednokratnu upotrebu. Napunite 15 rupa silikonskoga kalupa za muffine. Kalup stavite u zamrzivač na 3 sata.

5. Za mrvice od maslaca prvo isipajte brašno u lim prekriven papirom za pečenje, dodajte maslac i sitno narezane orašide. Fino naribajte štapić cimeta, a zatim i jabuku. Sastojke promiješajte rukama gnječeći ih prstima. Dodajte šećer i ponovno mijesite dok ne nastanu mrvice. Na kraju pospite prstohvatom soli i fino naribanom limunovom korom. Dodajte i zvjezdasti anis. Mrvice rasporedite u jedan sloj i pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 20 minuta.

6. Ogulite i narežite ananas na komade. Poredajte ih u lim prekriven papirom za pečenje i pospite šećerom i octom od maline. Stavite i štapić cimeta. Pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 20 minuta.

7. Za nadjev napravite karamel tako da dodate šećer i vodu u tavu. Čim se šećer rastopi, dodajte maslac i pričekajte da se rastopi. Čim nastane tamnozlatni karamel, dodajte cornflakes i promiješate da se karamel zalijepi po njima.

8. Zalijepite dva po dva, ukupno 10 parfea, s karameliziranim cornflakesom između polovica. Po želji ih poprskajte sprejem sa slastičarskom bojom. Poslužite par parfea i još jedan ukrašen mrvicama od maslaca i pečenim ananasom.

Sastojci

Sastojci

  • 150 ml slatkog tekućeg vrhnja / slastičarskog vrhnja
  • 50 g šećera
  • 3 žumanjka
  • 200 g naribane čokolade
  • 100 g tekućeg umaka od karamele

Za mrvice od maslaca

  • 150 g brašna
  • 100 g mekanog maslaca
  • 50 g smeđeg šećera
  • 50 g sirovih orašida
  • ½ štapića cimeta
  • ¼ jabuke
  • prstohvat soli
  • ½ žličice naribane limunove korice

Za pečeni ananas

  • ¼ ananasa
  • 30 g smeđeg šećera
  • 1 žličica octa od maline
  • ½ štapića cimeta

Za karamelizirani nadjev

  • 50 g šećera
  • 30 ml vode
  • 10 g maslaca
  • 100 g običnog cornflakesa

Povezani recepti