Parfait s tahinijem

Sastojci

  • 250 g gušćeg vrhnja
  • 0.25 šalica šećera u prahu
  • 0.25 šalica tahinija
  • 0.25 sirupa od datulja
  • 2 žlica sezamovih sjemenki

Priprema

  • 1. Napravite kornet od papira za pečenje.
  • 2. Pomiješajte vrhnje, tahini i šećer u prahu te miješajte dok ne dobijete glatku i gustu smjesu.
  • 3. Prošarajte sirupom od datulja.
  • 4. U međuvremenu tostirajte sezamove sjemenke.
  • 5. Napunite kornete smjesom od vrhnja s još malo sirupa od datulja.
  • 6. Ubacite štapić i zaledite na nekoliko sati da se stvrdnu.
  • 7. Prije konzumiranja ogulite papir te uvaljajte u tostirane sezamove sjemenke.

Povezani recepti

Vidi sve