Parfait s tahinijem
Sastojci
- 250 g gušćeg vrhnja
- 0.25 šalice šećera u prahu
- 0.25 šalice tahinija
- 25 g sirupa od datulja
- 2 žlice sezamovih sjemenki
Priprema
- 1. Napravite kornet od papira za pečenje.
- 2. Pomiješajte vrhnje, tahini i šećer u prahu te miješajte dok ne dobijete glatku i gustu smjesu.
- 3. Prošarajte sirupom od datulja.
- 4. U međuvremenu tostirajte sezamove sjemenke.
- 5. Napunite kornete smjesom od vrhnja s još malo sirupa od datulja.
- 6. Ubacite štapić i zaledite na nekoliko sati da se stvrdnu.
- 7. Prije konzumiranja ogulite papir te uvaljajte u tostirane sezamove sjemenke.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Mille feuille pogačice s čokoladom
Recepti Michel Albert Roux
Oreilettes
Recepti Michel Albert Roux
Poširane breskve s mačjim jezicima
Recepti Michel Albert Roux
Sufle od jagoda s pistacijama
Recepti Michel Albert Roux
Glazirana dinja sa šećerom i borovnicama
Recepti Ainsley Harriott
Staklenke s jagodama, keksima i cheesecakeom
Recepti Ainsley Harriott
Betsyne palačinkice s džemom od rabarbare i maline i šlagom
Recepti Ainsley Harriott
Pire od jagoda s kremom od bazge
Recepti Curtis Stone
Slatki složenac od kroasana i lješnjaka
Recepti Luca Ciano
Sgroppino od limuna sa želeom od prosecca