Parfait s tahinijem
Sastojci
- 250 g gušćeg vrhnja
- 0.25 šalice šećera u prahu
- 0.25 šalice tahinija
- 25 g sirupa od datulja
- 2 žlice sezamovih sjemenki
Priprema
- 1. Napravite kornet od papira za pečenje.
- 2. Pomiješajte vrhnje, tahini i šećer u prahu te miješajte dok ne dobijete glatku i gustu smjesu.
- 3. Prošarajte sirupom od datulja.
- 4. U međuvremenu tostirajte sezamove sjemenke.
- 5. Napunite kornete smjesom od vrhnja s još malo sirupa od datulja.
- 6. Ubacite štapić i zaledite na nekoliko sati da se stvrdnu.
- 7. Prije konzumiranja ogulite papir te uvaljajte u tostirane sezamove sjemenke.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća
Recepti Donal Skehan
Začinjeni karamel keksi
Recepti Donal Skehan
Pečena torta Aljaska
Recepti Donal Skehan
Božićne kokice s pikantnim umakom i kokice s bijelom čokoladom i malinama
Recepti Adam Liaw
Klasični tart s kremom od vanilije
Recepti Adam Liaw
Klasična torta s maslacem
Recepti Hera Te Kurapa
Desert od maslaca i kruha