Parfait s tahinijem

Sastojci

  • 250 g gušćeg vrhnja
  • 0.25 šalice šećera u prahu
  • 0.25 šalice tahinija
  • 25 g sirupa od datulja
  • 2 žlice sezamovih sjemenki

Priprema

  • 1.    Napravite kornet od papira za pečenje.
  • 2.    Pomiješajte vrhnje, tahini i šećer u prahu te miješajte dok ne dobijete glatku i gustu smjesu.
  • 3.    Prošarajte sirupom od datulja.
  • 4.    U međuvremenu tostirajte sezamove sjemenke.
  • 5.    Napunite kornete smjesom od vrhnja s još malo sirupa od datulja.
  • 6.    Ubacite štapić i zaledite na nekoliko sati da se stvrdnu.
  • 7.    Prije konzumiranja ogulite papir te uvaljajte u tostirane sezamove sjemenke.

Povezani recepti

Vidi sve