Pareno jaje s okruglicama od svinjetine

Adrian Richardson australski je chef i autor te vlasnik i glavni kuhar restorana La Luna u North Carltonu, u kojem od 1999. poslužuje svježu i inovativnu hranu.

 

Sastojci

  • 120 g mljevene svinjetine
  • 6 listova kineskog kupusa sitno rezanog
  • 1 šalica klica mahunarki
  • 2 žlice korijandara grubo sjeckanog
  • 5 klica kineskog vlasca sitno sjeckanog
  • 3 glavice mladog luka sitno rezanog
  • ½ žličice ribljeg umaka
  • 3 žlice svijetlog sojina umaka
  • ½ žličice sezamova ulja
  • 1 korijen đumbira naribanog
  • 3 jaja
  • 1 ½ šalica pilećeg temeljca
  • sol i papar
  • mladi luk krupnije narezan
  • hrskava pržena ljutika
  • Listovi korijandra
  • 1 svježi feferon očišćen od sjemenki i sitno narezan

Priprema

  • 1. U veću zdjelu za juhu dodajte listove kupusa, klice mahunarki, korijandar, 3 klice kineskog vlasca, mladi luk i đumbir. Začinite ribljim umakom, dvjema žlicama sojina umaka i sezamovim uljem.
  • 2. Nježno promiješajte da se sastojci sjedine. Odložite sa strane.
  • 3. Stavite mljevenu svinjetinu, jednu žličicu naribanog đumbira, 2 sitno nasjeckane klice kineskog vlasca, 1 žlicu sojina umaka i prstohvat soli i papra u zdjelu i dobro promiješajte.
  • 4. Podijelite smjesu na 10 manjih kuglica.
  • 5. Prelijte temeljcem ili vodom da potpuno prekrijete smjesu kupusa. Nježno razbijte jaja odozgo. Jaja bi se trebala preklapati, ali trebaju tvoriti jedan sloj.
  • 6. Oprezno rasporedite okruglice od svinjetine preko jaja i pritom pazite da ne razlijete žumanjke.
  • 7. Stavite zdjelu u posudu za parenje i parite iznad vruće vode 25 do 35 minuta. Okruglice od svinjetine bi se trebale potpuno skuhati, bjelanjak očvrsnuti, a žumanjci trebaju ostati tekući.
  • 8. Oprezno uklonite zdjelu s posude za parenje i posipajte narezanim mladim lukom, ljutikom prženom u dubokom ulju, korijandrom i feferonom

Povezani recepti

Vidi sve