Pareno jaje s okruglicama od svinjetine

1. U veću zdjelu za juhu dodajte listove kupusa, klice mahunarki, korijandar, 3 klice kineskog vlasca, mladi luk i đumbir. Začinite ribljim umakom, dvjema žlicama sojina umaka i sezamovim uljem.

2. Nježno promiješajte da se sastojci sjedine. Odložite sa strane.

3. Stavite mljevenu svinjetinu, jednu žličicu naribanog đumbira, 2 sitno nasjeckane klice kineskog vlasca, 1 žlicu sojina umaka i prstohvat soli i papra u zdjelu i dobro promiješajte.

4. Podijelite smjesu na 10 manjih kuglica.

5. Prelijte temeljcem ili vodom da potpuno prekrijete smjesu kupusa. Nježno razbijte jaja odozgo. Jaja bi se trebala preklapati, ali trebaju tvoriti jedan sloj.

6. Oprezno rasporedite okruglice od svinjetine preko jaja i pritom pazite da ne razlijete žumanjke.

7. Stavite zdjelu u posudu za parenje i parite iznad vruće vode 25 do 35 minuta. Okruglice od svinjetine bi se trebale potpuno skuhati, bjelanjak očvrsnuti, a žumanjci trebaju ostati tekući.

8. Oprezno uklonite zdjelu s posude za parenje i posipajte narezanim mladim lukom, ljutikom prženom u dubokom ulju, korijandrom i feferonom.

Sastojci

  • Sastojci120 g mljevene svinjetine 6 listova kineskog kupusa sitno rezanog 1 šalica klica mahunarki 2 žlice korijandara grubo sjeckanog 5 klica kineskog vlasca sitno sjeckanog 3 glavice mladog luka sitno rezanog ½ žličice ribljeg umaka 3 žlice svijetlog sojina umaka ½ žličice sezamova ulja 1 korijen đumbira naribanog 3 jaja 1 ½ šalica pilećeg temeljca sol i paparZa serviranje mladi luk krupnije narezan hrskava pržena ljutika Listovi korijandra 1 svježi feferon očišćen od sjemenki i sitno narezan

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve