Papreni morski uštipci

Kao i kod svakog tijesta za uštipke, dobra je ideja ispržiti samo jedan, kušati i prilagoditi začine prije nego što ispržite ostatak smjese. Još je jedan trik da ih samo djelomično skuhate na štednjaku i potom dovršite u pećnici – ovo će vam uštedjeti mnogo vremena. 

U posudi za miješanje umutite brašno, prašak za pecivo, kurkumu, kokosovo vrhnje, bjelanjak, čili-umak, đumbir, sol i papar da dobijete glatko tijesto. Umiješajte sve preostale sastojke osim ulja. Držite na hladnom dok ne počnete s prženjem.

 

Kada ste spremni za pripremu uštipaka, prethodno zagrijte pećnicu na 160˚C, a lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte malo neutralnog ulja na teškoj tavi za prženje te u turama pržite vrhom pune velike žlice smjese na srednjoj temperaturi dok uštipci ne porumene i budu u potpunosti pečeni. Kako se prže, slažite ih u jednom sloju na pripremljeni lim. U ovoj se fazi mogu pripremiti unaprijed i držati na hladnom. Kada ih želite pripremiti, izvadite ih na sobnu temperaturu prije nego što ih do kraja ispečete u pećnici. Kada svi uštipci porumene, stavite lim u pećnicu kako biste ispekli do kraja (oko 10 minuta). Kod posluživanja na svaki uštipak stavite malo guacamole umaka te pospite čili-pahuljicama po želji.

 

Savjeti

Jednako su ukusni ako se posluže s tajlandskim čili-umakom.

 

Za više sjajnih recepata Annabel Langbein posjetite www. annabel-langbein.com

Sastojci

  • Uštipci ¾ šalice brašna s praškom za pecivo ½ šalice rižinog brašna ½ žličice praška za pecivo ½ žličice kurkume ¾ šalice kokosovog vrhnja 1 bjelanjak 2 velike žlice tajlandskog slatkog čili-umaka 4 žličice sitno ribanog svježeg đumbira 1 čajna žličica soli mljeveni crni papar po želji 300 g sirovog mesa kozica sjeckanog 2 šalice ribanog sirovog batata zeleni dio mladog luka vrlo sitno sjeckanog 2 velike žlice sjeckanih listova korijandra neutralno ulje za prženje Za serviranje guacamole čili-pahuljice za posipanje

Priprema