Pappardelle od kave s toplom burrata sirom, maslinama i inćunima
Recept iz: Luca Ciano
Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva.
Sastojci
- Sastojci:
- Pappardelle tjestenina
- 200 g ‘00’ brašno
- 50 g pšenična krupica za tjesteninu
- 2 cijela jaja
- 1 žumanjak
- 1-2 žlice svježe mljevene kave (ne instant kave)
- Prstohvat soli
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 4 x (75g) burrata sira
- 2 velika crvena luka, oguljena i tanko narezana
- 20 g maslaca
- 40 g sitnog šećera
- 2 grančice timijana
- 250 g kalamata maslina, bez koštice, nasjeckane i dva sata sušene u pećnici 100° C
- 1 tuba paste od inćuna
- 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- Sol i papar
Priprema
- Pappardelle tjestenina
- 1. Pomiješajte jaja, sol i maslinovo ulje. Malo po malo dodajte brašno dok se ne sjedini. Mijesite tijesto 5-10 minuta, zatim razvaljajte na radnoj površini posutoj kavom. Ostavite minimalno dva sata u hladnjaku. Razvaljajte i narežite u oblik pappardella ili u oblik po vašoj želji.
- 2. Zakuhajte dovoljno posoljene vode. U tavu dodajte ulje i maslac, zatim luk i timijan. Pržite luk dok ne omekša. Dodajte šećer, poklopite i nastavite pržiti još 15 minuta, po potrebi dodajte malo vode koja se kuha. U vrelu vodu stavite tjesteninu i kuhajte 3-4 minute, ocijedite i pomiješajte s karameliziranim lukom jednu minutu.
- 3. Na dno tanjura namažite pola žličice paste od inćuna, na to stavite pappardelle tjesteninu, ukrasite sušenim crnim maslinama, svježim listićima timijana i na kraju stavite mini burratu.
- 4. Prelijte ekstra djevičanskim maslinovim uljem i poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Gnocco fritto s dimljenom scamorzom
Recepti Luca Ciano
Kozice u panceti s umakom od sambuce i maslaca
Recepti Luca Ciano
Košarice od palente s gorgonzolom i salamom
Recepti Luca Ciano
Panirani sendviči s mozzarellom i prosciuttom di Parma
Recepti Luca Ciano
Focaccia s maslinama bez glutena
Recepti Luca Ciano
Smokve u pršutu s umakom od gorgonzole
Recepti Luca Ciano
Sgroppino od limuna sa želeom od prosecca
Recepti Luca Ciano
Špageti s vongolama i butargom
Recepti Luca Ciano
Crni rižoto s proseccom, kozicama i limetom
Recepti Luca Ciano
Tagliatelle s umakom od prosecca i dimljenog lososa