Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva.

Sastojci

  • Sastojci:
  • Pappardelle tjestenina
  • 200 g ‘00’ brašno
  • 50 g pšenična krupica za tjesteninu
  • 2 cijela jaja
  • 1 žumanjak
  • 1-2 žlice svježe mljevene kave (ne instant kave)
  • Prstohvat soli
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 4 x (75g) burrata sira
  • 2 velika crvena luka, oguljena i tanko narezana
  • 20 g maslaca
  • 40 g sitnog šećera
  • 2 grančice timijana
  • 250 g kalamata maslina, bez koštice, nasjeckane i dva sata sušene u pećnici 100° C
  • 1 tuba paste od inćuna
  • 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • Sol i papar

Priprema

  • Pappardelle tjestenina
  • 1. Pomiješajte jaja, sol i maslinovo ulje. Malo po malo dodajte brašno dok se ne sjedini. Mijesite tijesto 5-10 minuta, zatim razvaljajte na radnoj površini posutoj kavom. Ostavite minimalno dva sata u hladnjaku.  Razvaljajte i narežite u oblik pappardella ili u oblik po vašoj želji.
  • 2. Zakuhajte dovoljno posoljene vode. U tavu dodajte ulje i maslac, zatim luk i timijan. Pržite luk dok ne omekša. Dodajte šećer, poklopite i nastavite pržiti još 15 minuta, po potrebi dodajte malo vode koja se kuha. U vrelu vodu stavite tjesteninu i kuhajte 3-4 minute, ocijedite i pomiješajte s karameliziranim lukom jednu minutu.
  • 3. Na dno tanjura namažite pola žličice paste od inćuna, na to stavite pappardelle tjesteninu, ukrasite sušenim crnim maslinama, svježim listićima timijana i na kraju stavite mini burratu.
  • 4. Prelijte ekstra djevičanskim maslinovim uljem i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve