Papos de anjo sa sirupom od naranče i barske betvice

Francisco Moreira portugalski je chef koji je radio u raznim luksuznim hotelima i restoranima s Michelinovim zvjezdicama. Trenutno predaje umjetnost čokolade na prestižnoj Akademiji za čokoladu u Belgiji. 

 

 

 

Sastojci

  • 5 jaja
  • 400 g šećera
  • 300 ml vode
  • 15 g svježe barske metvice
  • 2 kore naranče
  • 1 korica limete (količina po želji)

Priprema

  • U posudi zagrijte 400 g šećera, 200 ml vode, 15 g barske metvice i koru ½ naranče. Pustite da proključa. Maknite s vatre, poklopite i pustite da se infuzira 15 minuta.
  • Istucite 5 žumanjaka i stavite ih u vrećicu za ukrašavanje. Pošpricajte kalupe sprejom za ulje i ispunite ih tučenim žumanjcima. Stavite u pećnicu na 180° i pecite 6-7 minuta. 
  • Uronite Papos de anjo u sirup.
  • Ukrasite naribanom koricom limete.

Povezani recepti

Vidi sve