Papos de anjo sa sirupom od naranče i barske betvice
Recept iz: Francisco Moreira

Francisco Moreira portugalski je chef koji je radio u raznim luksuznim hotelima i restoranima s Michelinovim zvjezdicama. Trenutno predaje umjetnost čokolade na prestižnoj Akademiji za čokoladu u Belgiji.
Sastojci
- 5 jaja
- 400 g šećera
- 300 ml vode
- 15 g svježe barske metvice
- 2 kore naranče
- 1 korica limete (količina po želji)
Priprema
- U posudi zagrijte 400 g šećera, 200 ml vode, 15 g barske metvice i koru ½ naranče. Pustite da proključa. Maknite s vatre, poklopite i pustite da se infuzira 15 minuta.
- Istucite 5 žumanjaka i stavite ih u vrećicu za ukrašavanje. Pošpricajte kalupe sprejom za ulje i ispunite ih tučenim žumanjcima. Stavite u pećnicu na 180° i pecite 6-7 minuta.
- Uronite Papos de anjo u sirup.
- Ukrasite naribanom koricom limete.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Crvena baršunasta torta Mary Berry
Recepti Mary Berry
Otvorena pita od jabuke i kruške
Recepti Mary Berry
Portugalski tart od marelice
Recepti Mary Berry
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Warren Mendes
Uštipci koesisters
Recepti Justine Schofield
Pečena nektarina i halloumi s medom
Recepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća