Curtis Stone je  slavni kuhar i autor rođen u Australiji, a trenutno živi i djeluje u SAD-u. Najviše je poznat po višestrukim televizijskim nastupima u SAD-u, Australiji i Velikoj Britaniji, kao i po svojim kalifornijskim restoranima, Maude i Gwen.

Sastojci

  • 473 ml kokosovog mlijeka
  • Jedna žlica želatine u prahu bez okusa
  • 3 žlice šećera
  • 500 g zamrznute kocke manga
  • 100 g procijeđenog soka marakuje
  • 50 g kokosove vode
  • 50 g Mezcala
  • 1 žlica agave
  • Limeta, za zest
  • Mikro menta, za posluživanje

Priprema

  • Kako biste napravili panna cottu:
  • 1. U maloj zdjeli, po 125 ml mlijeka pospite želatinu i promiješajte. Ostavite 15 minuta dok želatina ne omekša.
  • 2. U malom loncu na srednje jakoj vatri stavite 125 ml mlijeka i šećer da kuhaju, miješajući dok se šećer ne otopi. Maknite s vatre. Prebacite smjesu mlijeka i šećera u blender i dodajte smjesu mlijeka i želatine, te preostalih 125 ml mlijeka. Miješajte 30 sekundi i procijedite.
  • 3. Ulijte procijeđenu smjesu u četiri zdjelice za desert. Ohladite bez poklopca u potpunosti, zatim poklopite i držite u hladnjaku najmanje osam sati, preko noći ili dok se panna cotta ne stegne.
  • U međuvremenu, kako biste napravili šerbet:
  • 4. U blenderu velike brzine miksajte sve sastojke velikom brzinom oko 30 sekundi ili dok smjesa ne postane glatka. Prebacite u zdjelu, te stavite u zamrzivač na sat vremena.
  • Za posluživanje:
  • 5. Izvadite žlicu šerbeta od marakuje i stavite na panna cottu. Na panna cottu stavite žlicu svježe marakuje, zest svježe limete i mikro mentu. Odmah poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve