Panirani sendviči s mozzarellom i prosciuttom di Parma
Recept iz: Luca Ciano
Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva.
Sastojci
- 8 velikih debelih kriški kruha ili brioša
- 200 g dimljene mozzarelle, ploške debljine 0,5 cm
- 80 g sira buffalo mastro, naribanog
- 12 inćuna u maslinovom ulju, fileti
- 8 kriški prosciutta di Parma, tankih
- 5 jaja iz slobodnog uzgoja, umućenih s 50 ml mlijeka
- 300 g krušnih mrvica
- 100 g glatkog brašna
- 1 l biljnog ulja
Priprema
- 1. Ploške mozzarelle položite na papirnati ručnik i osušite.
- 2. Na dasku za rezanje poslažite 4 kriške kruha. Na svaku stavite 2 kriške prosciutta di Parma pa mozzarellu i 2 inćuna. Vrh prekrijte ribanim sirom mastro. Poklopite ih kruhom i dobro sabijte dlanovima. Odrežite koricu i svaki prerežite na 2 trokuta.
- 3. Sendviče najprije obložite brašnom pa natopite jajima i uvaljajte u krušne mrvice.
- 4. Odložite ih na 30 minuta u hladnjak pa ponovno umočite u jaja i još jednom uvaljajte u mrvice.
- 5. Ulje za prženje zagrijte na 170 °C pa uz neprestano okretanje pecite po 4 sendviča dok ne porumene.
- 6. Poslužite ih uz salatu po želji i jedite vruće.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Juha od plodova mora, ukiseljenog bambusa i tamarinda (canh sai san mang chua)
Recepti Luke Nguyen
Pipi školjke u woku s čilijem i azijskim bosiljkom (nhieu xao rau que)
Recepti Luke Nguyen
Halong dagnje kuhane u kokosovom mlijeku s aromom limunske trave (con con nau xa cot dua)
Recepti Luke Nguyen
Ninbinški puževi u limunskoj travi i čiliju (oc luoc xa)
Recepti Luke Nguyen
Vrući lonac od lososa naroda crveni dao (lao ca hoi dzao do)
Recepti Luke Nguyen
Pljeskavice od svinjetine na žaru s vijetnamskim začinskim biljem (bun cha)
Recepti Luke Nguyen
Jegulja na žaru u limunskoj travi i kurkumi (luon nuong xa)
Recepti Luke Nguyen
Riba iz tave s kurumom i koprom (cha ca hanoi)
Recepti Luke Nguyen
Crveni rak sa soli i paprom (cua rang muoi)
Recepti Luke Nguyen
Šaran kuhan u bambusu (ca nuong tre)