Panirani mango s čokoladnim mousseom

Otkrijte nove kombinacije klasičnih jela uz kuhara Dannyja Jensena! U ovom receptu, Danny spaja okuse slatkog manga i čokolade na novi inovativni način. Panirajući mango, Danny je stvorio friški desert koji mnogi nisu iskusili, a sigurno oduševljava.

Sastojci

  • Za čokoladni mousse250 ml tekućeg vrhnja 1 stabljika limunske trave 1 mala crvena ljuta paprika 160 g tamne čokoladeZa mango2 manga 1 prstohvat bijelog papra 1 prstohvat cimeta 1 prstohvat kardamoma 1 limeta sok 1 bjelanjak 100 g brašna 100 g kokosovih mrvica ulje

Priprema

  • Način pripreme:
  • 1. Za čokoladni mousse razmrvite ili narežite čokoladu i otopite na pari.
  • 2. Ogulite tvrdi dio limunske trave i narežite na sitno. Razrežite ljutu papriku, uklonite sjemenke i narežite je na sitno.
  • 3. U posudu ulijte 100 ml vrhnja i dodajte narezanu limunsku travu i papriku. Smjesu grijte na slaboj vatri 5 minuta.
  • 4. Toplo vrhnje procijedite iznad posude s rastopljenom čokoladom. Promiješajte lopaticom dok smjesa ne postane homogena i glatka.
  • 5. Ostatak smjese miješajte mikserom do gustoće kiselog mlijeka. Čokoladnoj smjesi dodajte malo istučenog vrhnja i ponovno promiješajte. Čokoladni mousse prebacite u slastičarsku vrećicu s glatkim vrhom i ostavite u hladnjaku 1 sat.
  • 6. Tanko ogulite mango, tako da koru prvo uklonite na donjem i gornjem dijelu kako biste ga mogli uspravno držati. Narežite 4 debele ploške. Ostatak manga stavite u blender. Začinite bijelim paprom, cimetom i kardamomom. Iscijedite sok iz limete i pasirajte. Ako je potrebno, dodajte malo vode.
  • 7. Za smjesu za paniranje prvo istucite bjelanjak. U jednu posudu dodajte kokosove mrvice, a u drugu brašno. U tavi ugrijte prst ulja do 180 stupnjeva. Mango prvo uvaljajte u brašno, a zatim u bjelanjak, a na kraju u kokosove mrvice. Mango pržite s obje strane sve dok ne poprimi zlatnu boju. Izvadite na tanjur prekriven papirom za pečenje.
  • 8. Po velikom plitkom tanjuru nacrtajte zmiju od čokoladnog moussea. Sa strane iz vrećice istisnite 4 kugle moussea. Izlijte i 2 žlice pirea od manga. Ljutu papriku narežite na sitno i pospite. Ukrasite listovima metvice. Ploške manga raspolovite i posložite po tanjuru.

Povezani recepti

Vidi sve