Panirani mango s čokoladnim mousseom

Panirani mango s čokoladnim mousseom

Opis

Način pripreme:

1. Za čokoladni mousse razmrvite ili narežite čokoladu i otopite na pari.

2. Ogulite tvrdi dio limunske trave i narežite na sitno. Razrežite ljutu papriku, uklonite sjemenke i narežite je na sitno.

3. U posudu ulijte 100 ml vrhnja i dodajte narezanu limunsku travu i papriku. Smjesu grijte na slaboj vatri 5 minuta.

4. Toplo vrhnje procijedite iznad posude s rastopljenom čokoladom. Promiješajte lopaticom dok smjesa ne postane homogena i glatka.

5. Ostatak smjese miješajte mikserom do gustoće kiselog mlijeka. Čokoladnoj smjesi dodajte malo istučenog vrhnja i ponovno promiješajte. Čokoladni mousse prebacite u slastičarsku vrećicu s glatkim vrhom i ostavite u hladnjaku 1 sat.

6. Tanko ogulite mango, tako da koru prvo uklonite na donjem i gornjem dijelu kako biste ga mogli uspravno držati. Narežite 4 debele ploške. Ostatak manga stavite u blender. Začinite bijelim paprom, cimetom i kardamomom. Iscijedite sok iz limete i pasirajte. Ako je potrebno, dodajte malo vode.

7. Za smjesu za paniranje prvo istucite bjelanjak. U jednu posudu dodajte kokosove mrvice, a u drugu brašno. U tavi ugrijte prst ulja do 180 stupnjeva. Mango prvo uvaljajte u brašno, a zatim u bjelanjak, a na kraju u kokosove mrvice. Mango pržite s obje strane sve dok ne poprimi zlatnu boju. Izvadite na tanjur prekriven papirom za pečenje.

8. Po velikom plitkom tanjuru nacrtajte zmiju od čokoladnog moussea. Sa strane iz vrećice istisnite 4 kugle moussea. Izlijte i 2 žlice pirea od manga. Ljutu papriku narežite na sitno i pospite. Ukrasite listovima metvice. Ploške manga raspolovite i posložite po tanjuru.

Sastojci

Za čokoladni mousse

  • 250 ml tekućeg vrhnja
  • 1 stabljika limunske trave
  • 1 mala crvena ljuta paprika
  • 160 g tamne čokolade

Za mango

  • 2 manga
  • 1 prstohvat bijelog papra
  • 1 prstohvat cimeta
  • 1 prstohvat kardamoma
  • 1 limeta
  • sok
  • 1 bjelanjak
  • 100 g brašna
  • 100 g kokosovih mrvica
  • ulje

Povezani recepti