Panirane školjke na mousseu od cvjetače i prženih indijskih oraščića

Način pripreme:

1. Školjkama uklonite ljušture. Meso narežite na kriške.

2. Narežite luk na sitno, a češnjak na tanke kriške. Poriluk i paprike narežite na vrlo tanke trakice i promiješajte.

3. U mužaru usitnite indijski oraščiće sve dok ne postanu prah. Rastopite maslac u tavi i dodajte indijske oraščiće na nekoliko sekundi te miješajte. Zatim dodajte narezani češnjak i luk. Pospite majčinom dušicom, dodaje anis i vrhnje. Promiješajte.

4. Cvjetove cvjetače narežite na sitno. Dodajte u tavu. Začinite solju i paprom. Nakon 1-2 minute uklonite tavu s vatre i ostavite smjesu da se ohladi. Zatim je sameljite ili pasirajte.

5. Rukama zagrabite narezani poriluk i paprike, uvaljajte lagano u brašno i pržite nekoliko sekundi u dubokom ulju da se sjedine.

6. Za tempuru u posudi pomiješajte brašno i gaziranu vodu dok ne nestane glatka smjesa i začinite solju i paprom. Isipajte brašno u tanjur. Uvaljajte komade školjaka, jednu po jednu, i kratko pržite u dubokom ulju. Zatim ih izvadite i ponovno uvaljajte u brašno, a potom utopite u tempuru i na kraju ih uvaljajte u prženo povrće. Ponovno kratko ispržite školjke.

7. Poslužite mousse od cvjetače i indijske oraščiće kao podlogu, a gore poredajte pržene školjke s povrćem.

Sastojci

  • Sastojci300 g školjki (Jakobove kapice) 50 g blanširanih indijskih oraščića 1 glavica luka 1 stabljika poriluka 1 crvena ljuta paprika 50 g maslaca 2 češnja češnjaka 100 g kiselog vrhnja 50 g brašna 25 ml gazirane vode sol i papar ulje 1 žlica majčine dušice 2 zvjezdasta anisa

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve