Panirane školjke na mousseu od cvjetače i prženih indijskih oraščića
Recept iz: Kiran Jethwa
Način pripreme:
1. Školjkama uklonite ljušture. Meso narežite na kriške.
2. Narežite luk na sitno, a češnjak na tanke kriške. Poriluk i paprike narežite na vrlo tanke trakice i promiješajte.
3. U mužaru usitnite indijski oraščiće sve dok ne postanu prah. Rastopite maslac u tavi i dodajte indijske oraščiće na nekoliko sekundi te miješajte. Zatim dodajte narezani češnjak i luk. Pospite majčinom dušicom, dodaje anis i vrhnje. Promiješajte.
4. Cvjetove cvjetače narežite na sitno. Dodajte u tavu. Začinite solju i paprom. Nakon 1-2 minute uklonite tavu s vatre i ostavite smjesu da se ohladi. Zatim je sameljite ili pasirajte.
5. Rukama zagrabite narezani poriluk i paprike, uvaljajte lagano u brašno i pržite nekoliko sekundi u dubokom ulju da se sjedine.
6. Za tempuru u posudi pomiješajte brašno i gaziranu vodu dok ne nestane glatka smjesa i začinite solju i paprom. Isipajte brašno u tanjur. Uvaljajte komade školjaka, jednu po jednu, i kratko pržite u dubokom ulju. Zatim ih izvadite i ponovno uvaljajte u brašno, a potom utopite u tempuru i na kraju ih uvaljajte u prženo povrće. Ponovno kratko ispržite školjke.
7. Poslužite mousse od cvjetače i indijske oraščiće kao podlogu, a gore poredajte pržene školjke s povrćem.
Sastojci
- Sastojci300 g školjki (Jakobove kapice) 50 g blanširanih indijskih oraščića 1 glavica luka 1 stabljika poriluka 1 crvena ljuta paprika 50 g maslaca 2 češnja češnjaka 100 g kiselog vrhnja 50 g brašna 25 ml gazirane vode sol i papar ulje 1 žlica majčine dušice 2 zvjezdasta anisa
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom