Panakota od brusnice

Sara se bavi stilizacijom hrane i ima svoju tvrtku za catering. Bavila se i razvojem proizvoda za različite brendove uključujući votku Fazer Finlandia. Godine 2005. vodila je vlastitu emisiju o stilu Sa Sarom na kanalu MTV3 u Finskoj

 

 

Sastojci

  • 2 dl vrhnja
  • 200 g slatkog vrhnja
  • 1 dl šećera
  • 1/2 sjemenke vanilije
  • 3 lista želatine
  • Umak od karamele
  • 2 dl vrhnja 2 dl smeđeg šećer
  • 1 ½ dl brusnica

Priprema

  • 1. Umočiti listove želatina u posudu s vodom dok ne omekšaju.
  • U međuvremenu, prepoloviti štapić vanilije i izvaditi unutrašnje sjemenke u zdjelu.
  • 2. Staviti štapić vanilije u posudu. Dodati vrhnje i šećer i ostaviti smjesu da se zagrije kako bi se šećer rastopio i okusi pomiješali.
  • Ocijediti listove želatine, istiskujući višak vode, i dodati smjesu u posudu. Kada se želatina otopi, maknuti posudu s vatre i ostaviti da se ohladi.
  • 3. Uzeti vrhnje i malo ga izmiješati. Uliti ohlađenu želatinu u vrhnje i promiješati da se sjedini.  Uliti u posude za serviranje ili čaše i staviti u hladnjak na 1 do 2 sata da se slegne.
  • 4. Zatim pripremiti umak od karamele. Uliti vrhnje i smeđi šećer u posudu. Ostaviti da se prokuha 5 do 10 minuta dok se ne zgusne, staviti umak sa strane da se ohladi.
  • 5. Izvaditi smjesu vrhnja za panakotu iz hladnjaka i ukrasiti s ¾ dl brusnica u svakoj čaši. Preliti umakom od karamele odozgo.

Povezani recepti

Vidi sve