Panakota od brusnice
Recept iz: Sara La Fountain

Sara se bavi stilizacijom hrane i ima svoju tvrtku za catering. Bavila se i razvojem proizvoda za različite brendove uključujući votku Fazer Finlandia. Godine 2005. vodila je vlastitu emisiju o stilu Sa Sarom na kanalu MTV3 u Finskoj
Sastojci
- 2 dl vrhnja
- 200 g slatkog vrhnja
- 1 dl šećera
- 1/2 sjemenke vanilije
- 3 lista želatine
- Umak od karamele
- 2 dl vrhnja 2 dl smeđeg šećer
- 1 ½ dl brusnica
Priprema
- 1. Umočiti listove želatina u posudu s vodom dok ne omekšaju.
- U međuvremenu, prepoloviti štapić vanilije i izvaditi unutrašnje sjemenke u zdjelu.
- 2. Staviti štapić vanilije u posudu. Dodati vrhnje i šećer i ostaviti smjesu da se zagrije kako bi se šećer rastopio i okusi pomiješali.
- Ocijediti listove želatine, istiskujući višak vode, i dodati smjesu u posudu. Kada se želatina otopi, maknuti posudu s vatre i ostaviti da se ohladi.
- 3. Uzeti vrhnje i malo ga izmiješati. Uliti ohlađenu želatinu u vrhnje i promiješati da se sjedini. Uliti u posude za serviranje ili čaše i staviti u hladnjak na 1 do 2 sata da se slegne.
- 4. Zatim pripremiti umak od karamele. Uliti vrhnje i smeđi šećer u posudu. Ostaviti da se prokuha 5 do 10 minuta dok se ne zgusne, staviti umak sa strane da se ohladi.
- 5. Izvaditi smjesu vrhnja za panakotu iz hladnjaka i ukrasiti s ¾ dl brusnica u svakoj čaši. Preliti umakom od karamele odozgo.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Crvena baršunasta torta Mary Berry
Recepti Mary Berry
Otvorena pita od jabuke i kruške
Recepti Mary Berry
Portugalski tart od marelice
Recepti Mary Berry
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Warren Mendes
Uštipci koesisters
Recepti Justine Schofield
Pečena nektarina i halloumi s medom
Recepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća