Priprema:

 

1.    Prvo ogulite i nasjeckajte krastavac. Stavite krastavac u cjedilo iznad zdjele te pospite jednom malom žlicom soli. Pustite da odstoji oko 40 minuta.

2.    U vrlo malu tavu za prženje ili zdjelu za mlijeko otopite maslac te dodajte režnjeve češnjaka i 4 lista lovora. Neka lagano vrije na niskoj temperaturi dok režnjevi češnjaka ne omekšaju i potamne.

3.    Zatim dodajte 2 velike žlice maslaca iz češnjaka u sjemenke anisa te dodajte narezani luk i papar u zrnu. Kuhajte luk oko 12 minuta ili dok potpuno ne omekša.

4.    Ulijte vermut te reducirajte dok gotovo potpuno ne ispari.  

5.    Dodajte curry u prahu te miješajte oko 2 minute.  

6.    Izvadite omekšale režnjeve češnjaka iz maslaca i dodajte luku. Umiješajte.  

7.    U zasebnoj tavi ispržite artičoke na 2 velike žlice maslinova ulja dok dobro ne porumene i postanu hrskave na rubovima.

8.    Dodajte artičoke češnjaku i luku s malo limunova soka. Pazite da limunov sok ne prevlada.  

9.    U zasebnoj tavi uz stalno miješanje prepržite sjemenke anisa i sjemenke izvađene iz zdrobljenih mahuna kardamoma. Nakon što ih tostirate, istresite ih iz tave i sameljite. Pomiješajte ih sa sjeckanim ružmarinom, malom žlicom soli, mljevenim crnim paprom i limunovom koricom. 

10.Prije prženja uvaljajte filete u aromatičnu mješavinu.

11.Kratko popržite filete na malo suncokretova ulja tako da sredina ostane sirova.

12.Kod serviranja, istisnite preostalu tekućinu iz krastavaca, umiješajte u tople artičoke s lukom i češnjakom te dodajte na ribu. 

Sastojci

  • Sastojci1 velikog krastavca oguljen i narezan na kockice 2 male žlice krupne morske soli 175 g maslaca 2 glavice češnjaka oguljen čitavi režnjevi 5 listova lovora ako je moguće svježeg 2 male žlice zdrobljenih sjemenki kumina 1 velika glavica luka narezana 1 mala žlica papra u zrnu 50 ml vermuta prstohvat vlasi šafrana 2 male žlice curryja u prahu 280 g kiselih artičoka ili artičoka u ulju iscijeđenih 2 velike žlice suncokretova ulja malo limunova soka 2 male žlice sjemenki anisa 4 mahune kardamoma zdrobljene grančica ružmarina sol i papar korica 1 limuna 480 g fileta palamide možete je zamijenite tunom iz održivog uzgoja)

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve