Palamida s artičokama u curryju
Recept iz: Valentine Warner
Priprema:
1. Prvo ogulite i nasjeckajte krastavac. Stavite krastavac u cjedilo iznad zdjele te pospite jednom malom žlicom soli. Pustite da odstoji oko 40 minuta.
2. U vrlo malu tavu za prženje ili zdjelu za mlijeko otopite maslac te dodajte režnjeve češnjaka i 4 lista lovora. Neka lagano vrije na niskoj temperaturi dok režnjevi češnjaka ne omekšaju i potamne.
3. Zatim dodajte 2 velike žlice maslaca iz češnjaka u sjemenke anisa te dodajte narezani luk i papar u zrnu. Kuhajte luk oko 12 minuta ili dok potpuno ne omekša.
4. Ulijte vermut te reducirajte dok gotovo potpuno ne ispari.
5. Dodajte curry u prahu te miješajte oko 2 minute.
6. Izvadite omekšale režnjeve češnjaka iz maslaca i dodajte luku. Umiješajte.
7. U zasebnoj tavi ispržite artičoke na 2 velike žlice maslinova ulja dok dobro ne porumene i postanu hrskave na rubovima.
8. Dodajte artičoke češnjaku i luku s malo limunova soka. Pazite da limunov sok ne prevlada.
9. U zasebnoj tavi uz stalno miješanje prepržite sjemenke anisa i sjemenke izvađene iz zdrobljenih mahuna kardamoma. Nakon što ih tostirate, istresite ih iz tave i sameljite. Pomiješajte ih sa sjeckanim ružmarinom, malom žlicom soli, mljevenim crnim paprom i limunovom koricom.
10.Prije prženja uvaljajte filete u aromatičnu mješavinu.
11.Kratko popržite filete na malo suncokretova ulja tako da sredina ostane sirova.
12.Kod serviranja, istisnite preostalu tekućinu iz krastavaca, umiješajte u tople artičoke s lukom i češnjakom te dodajte na ribu.
Sastojci
- Sastojci1 velikog krastavca oguljen i narezan na kockice 2 male žlice krupne morske soli 175 g maslaca 2 glavice češnjaka oguljen čitavi režnjevi 5 listova lovora ako je moguće svježeg 2 male žlice zdrobljenih sjemenki kumina 1 velika glavica luka narezana 1 mala žlica papra u zrnu 50 ml vermuta prstohvat vlasi šafrana 2 male žlice curryja u prahu 280 g kiselih artičoka ili artičoka u ulju iscijeđenih 2 velike žlice suncokretova ulja malo limunova soka 2 male žlice sjemenki anisa 4 mahune kardamoma zdrobljene grančica ružmarina sol i papar korica 1 limuna 480 g fileta palamide možete je zamijenite tunom iz održivog uzgoja)
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom