Opis

Priprema:

 

1.    Prvo ogulite i nasjeckajte krastavac. Stavite krastavac u cjedilo iznad zdjele te pospite jednom malom žlicom soli. Pustite da odstoji oko 40 minuta.

2.    U vrlo malu tavu za prženje ili zdjelu za mlijeko otopite maslac te dodajte režnjeve češnjaka i 4 lista lovora. Neka lagano vrije na niskoj temperaturi dok režnjevi češnjaka ne omekšaju i potamne.

3.    Zatim dodajte 2 velike žlice maslaca iz češnjaka u sjemenke anisa te dodajte narezani luk i papar u zrnu. Kuhajte luk oko 12 minuta ili dok potpuno ne omekša.

4.    Ulijte vermut te reducirajte dok gotovo potpuno ne ispari.  

5.    Dodajte curry u prahu te miješajte oko 2 minute.  

6.    Izvadite omekšale režnjeve češnjaka iz maslaca i dodajte luku. Umiješajte.  

7.    U zasebnoj tavi ispržite artičoke na 2 velike žlice maslinova ulja dok dobro ne porumene i postanu hrskave na rubovima.

8.    Dodajte artičoke češnjaku i luku s malo limunova soka. Pazite da limunov sok ne prevlada.  

9.    U zasebnoj tavi uz stalno miješanje prepržite sjemenke anisa i sjemenke izvađene iz zdrobljenih mahuna kardamoma. Nakon što ih tostirate, istresite ih iz tave i sameljite. Pomiješajte ih sa sjeckanim ružmarinom, malom žlicom soli, mljevenim crnim paprom i limunovom koricom. 

10.Prije prženja uvaljajte filete u aromatičnu mješavinu.

11.Kratko popržite filete na malo suncokretova ulja tako da sredina ostane sirova.

12.Kod serviranja, istisnite preostalu tekućinu iz krastavaca, umiješajte u tople artičoke s lukom i češnjakom te dodajte na ribu. 

Sastojci

Sastojci

  • 1 velikog krastavca
  • oguljen i narezan na kockice
  • 2 male žlice krupne morske soli
  • 175 g maslaca
  • 2 glavice češnjaka
  • oguljen
  • čitavi režnjevi
  • 5 listova lovora
  • ako je moguće svježeg
  • 2 male žlice zdrobljenih sjemenki kumina
  • 1 velika glavica luka
  • narezana
  • 1 mala žlica papra u zrnu
  • 50 ml vermuta
  • prstohvat vlasi šafrana
  • 2 male žlice curryja u prahu
  • 280 g kiselih artičoka ili artičoka u ulju
  • iscijeđenih
  • 2 velike žlice suncokretova ulja
  • malo limunova soka
  • 2 male žlice sjemenki anisa
  • 4 mahune kardamoma
  • zdrobljene
  • grančica ružmarina
  • sol i papar
  • korica 1 limuna
  • 480 g fileta palamide možete je zamijenite tunom iz održivog uzgoja)

Povezani recepti