Opis
PRIPREMA:
1. Za palačinke pomiješajte brašno, mlijeko i prašak za pecivo te dobro tucite da napravite tijesto.
2. Dodajte gorušicu u prahu, cheddar i vlasac te sve zajedno promiješajte.
3. U velikoj zasebnoj posudi umutite bjelanjke s prstohvatom soli kako biste dobili mekani snijeg.
4. Nježno u tijesto umiješajte bjelanjke.
5. Zagrijte tavu za prženje. Dodajte malo maslaca.
6. Na vruću tavu dodajte vrhom pune velike žlice tijesta kako biste ispekli palačinke srednje veličine – promjera oko 10 cm. Pecite dok se ne pojave mali mjehurići, a palačinke odozdo ne poprime zlatnu boju. Zatim okrenite te pecite i s druge strane. Nastavite dok ne potrošite čitavo tijesto te ih držite na toplome ispod folije ili u pećnici.
7. Za pečena jaja u posudi umutite jaja te začinite solju i paprom.
8. Zagrijte malu tavu na srednjoj temperaturi i dodajte kockicu maslaca. Kada se maslac otopi, ulijte jaja te malo promiješajte kako se ne bi pretvorila u omlet. Ostavite tavu na vatri otprilike minutu, nakon čega je maknite, a jaja će se nastaviti peći sama.
9. Kod posluživanja, na tanjur stavite 1 do 2 palačinke, odozgo dodajte pečena jaja i pospite s još malo sjeckanog vlasca, a sa strane dodajte nekoliko listića dimljenog lososa i krišku limuna.
Sastojci
Tanke palačinke (blini):
- 175 g brašna od heljde
- 300 ml mlijeka
- 2 žličice praška za pecivo
- 2 velike žlice gorušice u prahu Colmans
- 500 g cheddar sira – naribanog
- mala šaka sjeckanog vlasca
- 4 organska jaja ili jaja iz slobodnog uzgoja
- odvojiti
- kockica maslaca
Pečena jaja
- 4 organska jaja ili iz slobodnog uzgoja (plus 4 žumanjka koja se neće koristiti za palačinke)
- morska sol i svježe mljeveni crni papar
- kockica maslaca
- još malo sjeckanog vlasca za serviranje
- 125 g dimljenog lososa
- 1 limun