Opis
1. Počnite tako da odvojite žumanjke od bjelanjaka u dvije zasebne zdjele.
2. Zatim napravite tijesto tako što ćete u žumanjke dodati brašno.
3. Ulijte vrhnje.
4. Mutite dok ne dobijete teksturu polutučenog vrhnja. Odložite sa strane.
5. Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg.
6. Nasjeckajte čili papričice, peršin i slatki kukuruz.
7. Dodajte u tijesto.
8. U tijesto umiješajte snijeg od bjelanjaka.
9. Začinite solju i paprom.
10. U tavi za prženje otopite komadić maslaca.
11. Ulijte kutlaču tijesta.
12. Pržite s obje strane dok ne porumeni.
13. Poslužite s 2 prepržene kriške šarene slanine i prelijte palačinke medom.
Sastojci
Sastojci
- 2 jaja
- odvojiti žumanjak i bjelanjak
- 4 velike žlice brašna za dizana tijesta
- 200 ml punomasnog vrhnja
- 2 dugačke zelene čili papričice
- nasjeckane
- vezica peršina
- nasjeckana
- 2 klipa slatkog kukuruza
- maslac za prženje
- 8 kriška šarene slanine ili šunke Parma
- med za serviranje
- sol i papar