Palačinke s hrskavom slaninom i javorovim sirupom
Recept iz: Mark Moriarty
- U zdjelu stavite brašno, prašak za pecivo i 50g šećera, promiješajte.
- Dodajte žumanjke i mlijeko, te miješajte dok ne postane gruba pasta.
- U drugoj zdjeli, miksajte bjelanjke, postupno dodajući preostalih 50g šećera, dok se ne formiraju čvrsti vrhovi.
- Nježno umiješajte bjelanjke u tijesto dok ne postane glatko i prozračno.
- Na slaboj vatri zagrijte teflonsku tavu i u nju stavite četiri metalna prstena. Obilno ih pošpricajte s uljem u spreju ili premažite s običnim uljem.
- U svaki prsten na tavi stavite žlicu smjese, zatim poklopite tavu. Nakon tri minute, okrenite palačinke u prestenima, nastavite peći još tri minute. Oni će se tijekom pečenja u prstenu malo dići.
- Izvadite palačinke i poslužite s hrskavom slaninom i javorovim sirupom.
Sastojci
- 300g samodizajućeg brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 100g sitnog (kotač) šećera
- 4 jaja
- 360ml mlijeka
- 8 ploški slanine
- 50ml javorovog sirupa
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Donal Skehan
Kocke od rižinih pahuljica i pereca
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir
Recepti Donal Skehan
Pikantna migas jaja
Recepti Donal Skehan
Hrskavi sendvič s piletinom
Recepti Donal Skehan
Blagdanski složenac s brusnicama
Recepti Donal Skehan
Korejski mini hamburgeri