1. U zdjelu stavite brašno, prašak za pecivo i 50g šećera, promiješajte.
  2. Dodajte žumanjke i mlijeko, te miješajte dok ne postane gruba pasta.
  3. U drugoj zdjeli, miksajte bjelanjke, postupno dodajući preostalih 50g šećera, dok se ne formiraju čvrsti vrhovi.
  4. Nježno umiješajte bjelanjke u tijesto dok ne postane glatko i prozračno.
  5. Na slaboj vatri zagrijte teflonsku tavu i u nju stavite četiri metalna prstena. Obilno ih pošpricajte s uljem u spreju ili premažite s običnim uljem.
  6. U svaki prsten na tavi stavite žlicu smjese, zatim poklopite tavu. Nakon tri minute, okrenite palačinke u prestenima, nastavite peći još tri minute. Oni će se tijekom pečenja u prstenu malo dići.
  7. Izvadite palačinke i poslužite s hrskavom slaninom i javorovim sirupom.

Sastojci

  • 300g samodizajućeg brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 100g sitnog (kotač) šećera
  • 4 jaja
  • 360ml mlijeka
  • 8 ploški slanine
  • 50ml javorovog sirupa

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve