Pačja prsa u tamnom pivu

Priprema:

1. Pačja prsa zarežite ondje gdje je koža i kratko ih u zagrijanoj tavi sotirajte s kožom prema dolje, bez dodavanja masnoće.
2. Masnoću koja se tijekom sotiranja nakupi u tavi sačuvajte za poslije.
3. Prsa vakuumirajte i kuhajte ih na pari u sous-vide ili u parnoj pećnici jedan sat na 59 °C. Ako nemate parnu pećnicu ni sous-vide, zamotajte pačja prsa u aluminijsku foliju i pecite ih u pećnici 4-5 sati na 59 °C.
4. Pačja prsa stavite u tavu i prelijte ih masnoćom koju ste sačuvali od prženja i tekućinom koja se nakupila u vakuumskoj vrećici ili u aluminijskoj foliji tijekom pečenja.
5. Prelijte ih tamnim pivom.
 
6. Pačja prsa stavite na drvenu dasku za posluživanje i pustite nakratko da se sokovi slegnu.
 
7. U umak koji je preostao u tavi dodajte žličicu maslaca.
 
8. Umak zagrijavajte dok se ne zgusne.
 
9.  Pačja prsa narežite, posolite krupnom solju i prelijte s malo maslinova ulja.

 

 

Pire

 

 

Priprema:

 

1. Krumpir ogulite i narežite ga na manje komade.
 
2. Skuhajte krumpir u slanoj vodi.
 
3. Pastrnjak očistite i narežite ga na kratke štapiće.
 
3. Skuhajte pastrnjak u mlijeku.
 
4. Dodajte maslac i sve zajedno pasirajte štapnim mikserom. 
 
5. Dodajte krumpir i izgnječite pire.
 
6. Posolite po želji.
 
7. Cikoriju tri minute parite u pećnici ili je otprilike pet minuta kuhajte na pari da omekša. Prepržite je na maslinovu ulju.

 

Posluživanje: na tanjur stavite umak, na njega položite pire, na pire komade pačjih prsa. Ukrasite cikorijom i vlascem.

 

Sastojci

  • Sastojci 4 komada pačjih prsa 2 dcl tamnoga piva 500 g krumpira 2 manja pastrnjaka 50 g maslaca 2 dcl mlijeka cikorija sol maslinovo ulje svježi timijan svježi vlasac

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve