Pačja prsa u tamnom pivu
Recept iz: Primož Dolničar
Priprema:
1. Pačja prsa
zarežite ondje gdje je koža i kratko ih u zagrijanoj tavi sotirajte s kožom
prema dolje, bez dodavanja masnoće.
2. Masnoću
koja se tijekom sotiranja nakupi u tavi sačuvajte za poslije.
3. Prsa vakuumirajte
i kuhajte ih na pari u sous-vide ili
u parnoj pećnici jedan sat na 59 °C. Ako nemate parnu pećnicu ni sous-vide, zamotajte pačja prsa u
aluminijsku foliju i pecite ih u pećnici 4-5 sati na 59 °C.
4. Pačja prsa
stavite u tavu i prelijte ih masnoćom koju ste sačuvali od prženja i tekućinom
koja se nakupila u vakuumskoj vrećici ili u aluminijskoj foliji tijekom
pečenja.
5. Prelijte ih tamnim
pivom.
6. Pačja prsa stavite na
drvenu dasku za posluživanje i pustite nakratko da se sokovi slegnu.
7. U umak koji je preostao
u tavi dodajte žličicu maslaca.
8. Umak zagrijavajte dok se
ne zgusne.
9. Pačja prsa narežite, posolite krupnom solju i
prelijte s malo maslinova ulja.
Pire
Priprema:
1. Krumpir ogulite i narežite ga na manje komade.
2. Skuhajte krumpir u slanoj vodi.
3. Pastrnjak očistite i narežite ga na kratke štapiće.
3. Skuhajte pastrnjak u mlijeku.
4. Dodajte maslac i sve zajedno pasirajte štapnim mikserom.
5. Dodajte krumpir i izgnječite pire.
6. Posolite po želji.
7. Cikoriju tri minute parite u pećnici ili je otprilike pet minuta kuhajte na pari da omekša. Prepržite je na maslinovu ulju.
Posluživanje: na tanjur stavite umak, na njega položite pire, na pire komade pačjih prsa. Ukrasite cikorijom i vlascem.
Sastojci
- Sastojci 4 komada pačjih prsa 2 dcl tamnoga piva 500 g krumpira 2 manja pastrnjaka 50 g maslaca 2 dcl mlijeka cikorija sol maslinovo ulje svježi timijan svježi vlasac
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Primož Dolničar
Ukiseljeni vrganji
Recepti Primož Dolničar
Patlidžani u maslinovom ulju
Recepti Primož Dolničar
Umak od rajčice
Recepti Primož Dolničar
Kisela repa
Recepti Primož Dolničar
Jogurt
Recepti Primož Dolničar
Sušeni vrganji
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeno lišće vinove loze
Recepti Primož Dolničar
Marmelada od borovnice i marmelada od maline
Recepti Primož Dolničar
Kisela cikla
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeno povrće