Opis

Zagrijati pećnicu na 180°C. Odrezati kore s kruha i razdijeliti na tri podjednaka komada. Izmiješati kokosovu kremu, kondenzirano mlijeko i cimet. Umočiti komade kruha u smjesu s kokosovom kremom i staviti ih na obloženi pladanj. Staviti u pećnicu na 20—25 minuta.

Oguliti ananas i narezati na četvrtine. Odrezati čvrsti dio u jezgri usred svake četvrtine te isjeći na kockice od 10 mm. Radi li se s konzerviranim ananasom, treba ga ocijediti i također isjeći na kockice od 10 mm. Staviti ananas, smeđi šećer, vaniliju i ananasov sok u lonac i lagano miješati dok ananas ne omekša, ali još uvijek zadrži oblik. Staviti kuhani ananas u cjedilo na minutu da se iscijedi višaka soka. Ananas držati u zatvorenoj posudi u hladnjaku dok ne zatreba. U hladnjaku može stajati 3 dana.

Kriška prepečenog kruha stavi se na tanjur preliven toplim ananasom i kuglicom tučene kreme na vrhu.

Sastojci

Kruh s kokosovim orahom

  • 6 kriški kruha s obrezanom korom
  • 100 ml kokosove kreme Ayam
  • 100 ml kondenzirnog mlijeka
  • prstohvat cimeta

Pirjani Ananas

  • ½ svježeg ananasa ili 1 limenka komadića u prirodnom soku
  • 50 g smeđeg šećera
  • ½ žličice paste od vanilije
  • 50 ml soka ananasa

Serviranje

  • tučeno vrhnje

Povezani recepti