Pain au chocolat

Sastojci

  • 250 g brašna
  • 140 ml vode
  • 15 g kvasca u prahu
  • 10 g šećera
  • prstohvat soli
  • 125 g maslaca
  • 50 g čokolade otporne na visoke temperature

Priprema

  • 1. U brašnu napravite rupu, ondje ulijte malo vode i rastopite kvasac. Dodajte šećera. Po brašnu pospite soli. Sačuvajte 50 grama maslaca za poslije. Smjesi dodajte preostalu količinu maslaca. Malo-pomalo umiješajte brašno u smjesu maslaca i kvasca, pa mijesite sve zajedno dok ne dobijete elastično smjesu.
  • 2. Pospite malo brašna po radnoj ploči, pa na njoj razvaljajte tijesto debljine oko 1 cm. Prekrijte tijesto plastičnom folijom i stavite da odleži oko 40 minuta u hladnjaku.
  • 3. Izvadite tijesto iz hladnjaka i pospite brašnom. Utrljajte preostali maslac u dvije trećine površine tijesta. Neka rubovi ostanu nezamašćeni. Preklopite tijesto s obje strane, počnite s nezamašćenim dijelom.
  • 4. Ponovno razvaljajte tijesto debljine 2,5 cm i još jedanput preklopite tijesto s obje strane. Umotajte tijesto u masni papir i stavite u hladnjak na oko 40 minuta. Postupak ponovite još dva puta i naposljetku razvaljajte tijesto debljine 1,5 cm.
  • 5. Razvaljajte tijesto debljine oko 5 milimetara i narežite na kvadrate. Stavite čokoladu za pečenje na kraj ploške tijesta. Motajte tijesto s obje strane prema sredini. Pokrijte svoj pain au chocolat kuhinjskom krpom ili zamašćenom plastičnom folijom i ostavite da se diže oko 1,5 h.
  • 6. Zagrijte pećnicu na 230 °C i pecite kroasane oko 25 minuta dok ne postanu zlatnosmeđi i hrskavi.

Povezani recepti

Vidi sve