Pain au chocolat
Sastojci
- 250 g brašna
- 140 ml vode
- 15 g kvasca u prahu
- 10 g šećera
- prstohvat soli
- 125 g maslaca
- 50 g čokolade otporne na visoke temperature
Priprema
- 1. U brašnu napravite rupu, ondje ulijte malo vode i rastopite kvasac. Dodajte šećera. Po brašnu pospite soli. Sačuvajte 50 grama maslaca za poslije. Smjesi dodajte preostalu količinu maslaca. Malo-pomalo umiješajte brašno u smjesu maslaca i kvasca, pa mijesite sve zajedno dok ne dobijete elastično smjesu.
- 2. Pospite malo brašna po radnoj ploči, pa na njoj razvaljajte tijesto debljine oko 1 cm. Prekrijte tijesto plastičnom folijom i stavite da odleži oko 40 minuta u hladnjaku.
- 3. Izvadite tijesto iz hladnjaka i pospite brašnom. Utrljajte preostali maslac u dvije trećine površine tijesta. Neka rubovi ostanu nezamašćeni. Preklopite tijesto s obje strane, počnite s nezamašćenim dijelom.
- 4. Ponovno razvaljajte tijesto debljine 2,5 cm i još jedanput preklopite tijesto s obje strane. Umotajte tijesto u masni papir i stavite u hladnjak na oko 40 minuta. Postupak ponovite još dva puta i naposljetku razvaljajte tijesto debljine 1,5 cm.
- 5. Razvaljajte tijesto debljine oko 5 milimetara i narežite na kvadrate. Stavite čokoladu za pečenje na kraj ploške tijesta. Motajte tijesto s obje strane prema sredini. Pokrijte svoj pain au chocolat kuhinjskom krpom ili zamašćenom plastičnom folijom i ostavite da se diže oko 1,5 h.
- 6. Zagrijte pećnicu na 230 °C i pecite kroasane oko 25 minuta dok ne postanu zlatnosmeđi i hrskavi.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Voćni tart sa želatinom
Recepti Lora i Stoyan
Čokoladna torta s keksima
Recepti Lora i Stoyan
Semifredo sa smokvama, kadaifom i orasima
Recepti Lora i Stoyan
Griz
Recepti Lora i Stoyan
Palačinke sa zelenim umakom i sirom
Recepti Lora i Stoyan
Saralija
Recepti Lora i Stoyan
Kuglice od uskršnjeg kruha s domaćim namazom od čokolade
Recepti Curtis Stone
Panna cotta s jagodama poširanima u pjenušcu
Recepti Luca Ciano
Sorbet od bosiljka s mrvicama i džemom
Recepti Lora i Stoyan
Browniji s višnjama i glazurom od snijega