Pain au chocolat
Sastojci:
Tijesto za kroasan
- 250 g brašna
- 140 ml vode
- 15 g kvasca u prahu
- 10 g šećera
- prstohvat soli
- 125 g maslaca
- 50 g čokolade otporne na visoke temperature
Priprema:
U brašnu napravite rupu, ondje ulijte malo vode i rastopite kvasac. Dodajte šećera. Po brašnu pospite soli. Sačuvajte 50 grama maslaca za poslije. Smjesi dodajte preostalu količinu maslaca. Malo-pomalo umiješajte brašno u smjesu maslaca i kvasca, pa mijesite sve zajedno dok ne dobijete elastično smjesu. Pospite malo brašna po radnoj ploči, pa na njoj razvaljajte tijesto debljine oko 1 cm. Prekrijte tijesto plastičnom folijom i stavite da odleži oko 40 minuta u hladnjaku.
Izvadite tijesto iz hladnjaka i pospite brašnom. Utrljajte
preostali maslac u dvije trećine površine tijesta. Neka rubovi ostanu
nezamašćeni. Preklopite tijesto s obje strane, počnite s nezamašćenim dijelom. Ponovno
razvaljajte tijesto debljine 2,5 cm i još jedanput preklopite tijesto s obje
strane. Umotajte tijesto u masni papir i stavite u hladnjak na oko 40 minuta. Postupak
ponovite još dva puta i naposljetku razvaljajte tijesto debljine 1,5 cm.