Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.

Sastojci

  • Palačinke
  • 240ml punomasnog mlijeka
  • 1 cijelo jaje
  • 2 žlice maslaca, otopljenog 
  • 140g običnog brašna
  • 35g Nizozemskog obrađenog kakao praha
  • 25g sitnog (kotač) šećera
  • ¾ žličice praška za pecivo
  • 75g komadića mliječne čokolade visoke kvalitete
  • prstohvat soli
  • biljno ulje za premazivanje, namašćivanje
  • Karamelizirana slanina
  • 6 dugačkih ploški slanine - tankih
  • 150g smeđeg šećera
  • Za završetak
  • šećer u prahu za posipanje
  • sladoled od vanilije
  • javorov sirup

Priprema

  • Palačinke-U zdjelu stavite mlijeko, jaje i maslac, te miješajte dok se ne sjedini. Zajedno prosijte brašno, kakao u prahu, sitni šećer, prašak za pecivo i sol, te dobro pomiješajte.
  • Dodajte smjesu s mlijekom i miksajte dok svi suhi sastojci se ne namoče (tijesto će imati grudice).
  • Dodajte komadiće čokolade.
  • Uljem namastite unutrašnjost kalupa za pečena jaja u obliku prstena, zatim ih stavite na vrh teflonskog gril tostera.
  • Do pola, napunite prstene tijestom i pecite 3-4 minute, dok tijesto oko ruba ne prestane biti tekuće.
  • Oprezno okrenite palačinke, pecite dodatnih 3-4 minute ili dok palačinke nisu u potpunosti pečene.
  • Karamelizirana slanina-Pećnicu zagrijte na 180°C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i na njega složite ploške slanine.
  • Slaninu pospite polovicom smeđeg šećera.
  • Pecite 8-10 minuta u pećnici, dok slanine ne počne mijenjati boju, zatim okrenite svaku plošku i pospite s preostalim smeđim šećerom.
  • Nastavite peći dok ne postane hrskavo.
  • Za završetak-Stavite dvije palačinke, jedna na drugu i pospite šećerom u prahu. Poslužite uz velikodušnu kuglicu sladoleda od vanilije, dvije ploške slanine i prelijte javorovim sirupom.

Povezani recepti

Vidi sve