Paella gnijezda s morskim plodovima
Sastojci
- 2 žlice biljnog ulja
- 1 luk, oguljen i sitno nasjeckan
- 1 mali koromač, očišćen i sitno nasjeckan
- 2 češnja češnjaka, oguljena i nasjeckana
- 140 g rižinih rezanaca
- maslac za premazivanje
- 1 kobasica chorizo, nasjeckana na tanke kolutiće
- 150 ml bijelog vina
- 1 dobar prstohvat šafrana
- 750 ml ribljeg temeljca
- 200 g obraza grdobine ili bakalara
- 250 g velikih sirovih kozica s oklopom
- 150 g ljubičaste brokule, razdvojenih peteljki i cvatova
- 600 g mješavine pripremljenih i očišćenih školjki
i dagnji
Priprema
1. Zagrijte pećnicu na 200C/180 °C, vrući zrak/plin 6. Zagrijte ulje u velikoj tavi s poklopcem i pržite luk, koromač i češnjak 10 minuta na niskom do srednjem plamenu.
2. Rezance stavite u zdjelu i prelijte kipućom vodom, ostavite 45 sekundi dok ne postanu savitljivi, ali ne premekani. Ocijedite ih i stavite na krpu da se ocijedi suvišna tekućina. Drugom krpom ih tapkajte dok ne budu potpuno suhi. Premažite 6 udubina na kalupu za muffine maslacem i obložite udubine rezancima. Pritisnite rezance sve do dna kalupa (malo će se skupiti). Stavite u pećnicu na 30 sekundi ili dok ne postanu hrskavi i zlatne boje.
3. U međuvremenu stavite chorizo u tavu gdje su luk, koromač i češnjak te pržite nepoklopljeno 8-10 minuta. Dodajte bijelo vino, šafran i pirjajte na smanjenom plamenu minutu pa dodajte temeljac. Ostavite da zavrije.
4. Dodajte obraze, kozice i stabljike brokule te pomiješajte s umakom. Ostavite neka krčka jednu minutu, a potom dodajte dagnje, ostale školjke i cvatove brokule. Promiješajte, poklopite i pojačajte plamen. Pirjajte poklopljeno 3 minute.
5. Maknite poklopac i procijedite kroz cjedilo nad zdjelom. Vratite tekućinu u tavu i kuhajte na laganoj vatri još 20 minuta dok se ne reducira do željene konzistencije (možete ostaviti tekuće ili kuhati do bogatog umaka).
6. Izvadite neke školjke iz ljuštura i bacite ljušture. Pazite da se morski plodovi ne ohlade dok se tekućina reducira.
7. Izvadite rezance iz pećnice i stavite ih u dvije velike plitke zdjele. U svako gnijezdo dodajte morske plodove te prelijte umakom. Oko gnijezda poslažite ribu i brokulu.Sastojci
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom