Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.

Donalovi recepti  dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova. 

Sastojci

  • 250 g širokih rezanaca od riže
  • 2 žlice umaka od oštriga
  • 3 žlice sojina umaka s manje soli
  • 2 žličice bijeloga vinskog octa
  • 2 žličice šećera u prahu
  • 1 žlica suncokretova ulja
  • 2 češnja češnjaka, zdrobljena
  • 4 fileta pilećih prsa, bez kože, u kockicama od 1 cm
  • 320 g brokula dugačkih stapki, stapke narezane na trećine
  • 1 veliko domaće jaje

Priprema

  • 1. Natopite rezance u ključajućoj vodi 10 minuta ili dok ne omekšaju. Istucite ocat, šećer i umak od oštiga i soje, i odložite.
  • 2. Dok se tjestenina namače, zagrijte ulje u woku na jakoj varti, dodajte češnjak i propržite ga 30 sekundi, pa dodajte piletinu i miješajući pržite 2–3 minute. Dodajte brokulu i malo vode pa kuhajte još 2–3 minute.
  • 3. Odgurajte piletinu i brokulu ustranu i istresite jaje. Propržite ga kratko, pa ga pomiješajte s piletinom i brokulom. Izvadite iz woka i odložite.
  • 4. Ocijedite tjesteninu i dodajte u wok s umakom i sve zajedno promiješajte. Vratite piletinu i brokulu u zdjelu, umiješajte sve skupa pa smjesta poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve