Opis

U veliki lonac za juhu ulijte 1L hladne vode, a zatim dodajte patku i potpuno je uronite. Neka kipi oko 35-45 minuta, a vi oberite sve nečistoće koje isplivaju na površinu.

Našpikajte luk klinčićima te dodajte u lonac skupa s pilećim temeljcem, začinskim biljem u svežnju, mrkvama, repom, krumpirima, zvjezdanim anisom, češnjakom i zrnima crnog papra. Bogato začinite solju pa pustite da krčka nepoklopljeno 1 ½ sat.

U posljednjih 20 minuta kuhanja dodajte zelje.

Izvadite patku iz temeljca i narežite je na osam komada. Izvadite povrće cjedilom ili žlicom s prorezima.

Posložite pačetinu na tanjur za posluživanje, a oko nje složite povrće. Prelijte meso jednom kutljačom temeljca i odmah poslužite uz senf, chutney i ukiseljeno povrće.

Sastojci

  • 1 cijela patka
  • 1 veliki luk, oguljen
  • 3 klinčića
  • 500ml kokošjeg temeljca
  • 1 grančica od svega: timijana i peršina, 1 list lovora, svezani zajedno, (bouquet garni)
  • 2-4 mrkve, oguljene
  • 1 srednja bijela repa, oguljena
  • 4-6 krumpira
  • 1 zvjezdani anis
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žličica zdrobljenog papra
  • ¼ zelja
  • soli prema ukusu
  • senf,
  • chutney
  • kiseli krastavci za posluživanje

Povezani recepti