Otvoreni škampi
Recept iz: David Skoko
Priprema
Škampe zarežemo nožem s trbušne strane tako da ih ne prerežemo do kraja. Otvorimo škampe kao knjigu.
Zagrijemo tavu i stavimo škampe otvorene prema gore, blago posolimo. Dodamo malo vode, poklopimo te kuhamo 4-5 minuta, dok meso škampa skroz ne pobijeli.
Rajčice zarežemo s gornje strane i blanširamo ih. Izvadimo ih u posudu s ledom i skinemo im kožicu. Narežemo ih na četvrtine. Dodamo im malo timijana, sol, papar i malo maslinovog ulja. Pomiješamo.
Zgotovljene škampe serviramo na tanjur, dodamo pomidorine i za dekoraciju par cvjetića koromača te pokapamo maslinovim uljem.
Sastojci
- Namirnice
- 1 kg škampi
- 250 g cherry rajčice
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- timijan
- par cvjetića koromača za dekoraciju
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira