David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. Majka Alda, koja je izvrsna kuharica tradicionalnih ribarskih jela, uvijek je imala posljednju riječ u kuhinji. David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima. Kao gost/chef pojavio se u emisiji „Masterchef“ na Novoj TV, 2014. je bio chef/voditelj u RTL-ovoj emisiji "Jezikova juha", a od 2015. do 2016. sudjelovao je u HRT-ovoj emisiji „Kruške i jabuke“.

Sastojci

  • 1 kg škampi
  • 250 g cherry rajčice
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • timijan
  • par cvjetića koromača za dekoraciju

Priprema

  • 1. Škampe zarežemo nožem s trbušne strane tako da ih ne prerežemo do kraja. Otvorimo škampe kao knjigu.
  • 2. Zagrijemo tavu i stavimo škampe otvorene prema gore, blago posolimo. Dodamo malo vode, poklopimo te kuhamo 4-5 minuta, dok meso škampa skroz ne pobijeli.
  • 3. Rajčice zarežemo s gornje strane i blanširamo ih. Izvadimo ih u posudu s ledom i skinemo im kožicu. Narežemo ih na četvrtine. Dodamo im malo timijana, sol, papar i malo maslinovog ulja. Pomiješamo.
  • 4. Zgotovljene škampe serviramo na tanjur, dodamo pomidorine i za dekoraciju par cvjetića koromača te pokapamo maslinovim uljem.

Povezani recepti

Vidi sve