Orzotto s gljivama i kremom od naranče i papra
Recept iz: David Skoko
Priprema
Na malo ulja izdinstamo narezani luk.
Pažljivo očistimo (ne peremo vodom) i narežemo gljive.
Napravit ćemo i kremu od naranče i papra. U lončiću zakuhamo vodu i u njega stavimo naranču. Tu ćemo vodu kad zakuha promijeniti i tako 4-5 puta.
Kada se luk dobro zacakli dodajemo gljive narezane na ploške. Gljive pirjamo na jakoj vatri pa dodajemo ječam, češnjak i pustimo neka se lagano zapeče. Polako podlijevamo ugrijanim i posoljenim pilećim temeljcem. Cijelo vrijeme miješamo polako dodajući temeljac. Kuhamo dok ječam ne omekša, sve zajedno nekih 18 minuta. Dodamo sol, papar
Našu kuhanu naranču smo stavili u blender i s malo papra izblendali u finu kremu.
Orzottu ćemo dodati kurkumu, naribani sir i na kraju maslac te ga završiti kao što to činimo i s klasičnim rižotom.
Servirat ćemo orzotto uz kremu od naranče i papra i malo bučinog ulja za dekoraciju.
Sastojci
- Namirnice
- 250 g glaziranog ječma
- namočenog preko noći
- 500 g miješanih šumskih gljiva
- 1 glavica luka
- 1 l pilećeg temeljca
- 50 g maslaca
- 50 g sira za ribanje (npr. grana padano)
- sol i papar
- 1 stručak svježeg peršina
- 2 režnja češnjaka
- 2 žlice kurkume
- 2 naranče
- maslinovo ulje
- bučino ulje za dekoraciju
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti David Skoko
Bruskete s tapenadom (namazom od maslina, kapera i inćuna)
Recepti David Skoko
Svinjski lungić u aromatičnom bilju s pireom od buče (bundeve/tikve)
Recepti David Skoko
Skuta s karameliziranim smokvama
Recepti David Skoko
Buzara
Recepti David Skoko
Pljukanci s pašticadom od tune
Recepti David Skoko
Okruglice od suhog voća
Recepti David Skoko
Bakalar na bilo s posuticama
Recepti David Skoko
Bakalar s krumpirom
Recepti David Skoko
Kroštule
Recepti David Skoko
Pomidori (rajčice) punjene skutom, kaperima i slanim inćunima