Priprema

Na malo ulja izdinstamo narezani luk.

Pažljivo očistimo (ne peremo vodom) i narežemo gljive.

Napravit ćemo i kremu od naranče i papra. U lončiću zakuhamo vodu i u njega stavimo naranču. Tu ćemo vodu kad zakuha promijeniti i tako 4-5 puta.

Kada se luk dobro zacakli dodajemo gljive narezane na ploške. Gljive pirjamo na jakoj vatri pa dodajemo ječam, češnjak i pustimo neka se lagano zapeče. Polako podlijevamo ugrijanim i posoljenim pilećim temeljcem. Cijelo vrijeme miješamo polako dodajući temeljac. Kuhamo dok ječam ne omekša, sve zajedno nekih 18 minuta. Dodamo sol, papar

Našu kuhanu naranču smo stavili u blender i s malo papra izblendali u finu kremu.

Orzottu ćemo dodati kurkumu, naribani sir i na kraju maslac te ga završiti kao što to činimo i s klasičnim rižotom.

Servirat ćemo orzotto uz kremu od naranče i papra i malo bučinog ulja za dekoraciju.

Sastojci

  • Namirnice
  • 250 g glaziranog ječma
  • namočenog preko noći
  • 500 g miješanih šumskih gljiva
  • 1 glavica luka
  • 1 l pilećeg temeljca
  • 50 g maslaca
  • 50 g sira za ribanje (npr. grana padano)
  • sol i papar
  • 1 stručak svježeg peršina
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice kurkume
  • 2 naranče
  • maslinovo ulje
  • bučino ulje za dekoraciju

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve