Oreilettes
Recept iz: Michel Albert Roux
Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga!
Sastojci
- 250 g brašna
- 80 g šećera
- 2 žlice otopljenog maslaca ili biljnog ulja
- 2 srednje velika jaja iz slobodnog uzgoja
- ½ žlice vode od narančina cvijeta
- Prstohvat soli
- Biljno ulje za prženje
- Šećer u prahu za posipanje
Priprema
- 1. Prosijte brašno u zdjelu, dodajte sve sastojke osim ulja i dobro sve promiješajte da nastane tijesto. Mijesite ga dok ne postane glatko i elastično, uz dodavanje vode, ako je potrebno.
- 2. Prekrijte tijesto i ostavite da odstoji na hladnom jedan sat.
- 3. Na pobrašnjenoj površini (najbolje drvenoj) izvaljajte tijesto do debljine od 2 mm. Rastegnite ga prstima ali pazite da ne nastanu rupe.
- 4. Razrežite tijesto u nejednake komade veličine oko 4 x 8 cm pa svaki komad zarežite oštrim nožem. Tako ćete ih lakše oblikovati tijekom prženja.
- 5. Zagrijte ulje u velikoj posudi ili fritezi na 180 ºC i pa stavite pržiti po nekoliko komada istovremeno. Kad narastu i dobiju boju okrenite ih da se podjednako isprže s obje strane.
- 6. Kad dobiju koricu. izvadite ih iz ulja i ocijedite na kuhinjskom ubrusu.
- 7. Pospite šećerom u prahu i poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Crvena baršunasta torta Mary Berry
Recepti Mary Berry
Otvorena pita od jabuke i kruške
Recepti Mary Berry
Portugalski tart od marelice
Recepti Mary Berry
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Warren Mendes
Uštipci koesisters
Recepti Justine Schofield
Pečena nektarina i halloumi s medom
Recepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća