Orecchiette s lišćem repe i pangrattatom
Recept iz: Silvia Colloca
Počnite pripremom pangrattate. Zagrijte ulje u maloj tavi, dodajte krušne mrvice i tostirajte dok ne posmeđe, 3-4 minute. Ostavite po strani.
Zavrijte veliki lonac posoljene vode. Kada voda zakipi, ubacite orecchiette i rapine, promiješajte i kuhajte 8-9 minuta. U zasebnoj tavi zagrijte 2-3 žlice ulja, dodajte inčune i rastrgajte ih u ulju, a zatim dodajte češnjak i čilije pa malo vode od kuhanja tjestenine.
Kuhajte tjesteninu dok ne bude savršeno al dente te pomoću žlice s prorezima izvadite orecchiette i lišće repe ravno u tavu s inčunima i češnjakom, a dodajte i malo vode od kuhanja tjestenine. Pecite u tavi 1 minutu, a zatim poslužite u zdjele, posipajte krušnim mrvicama i jedite dok je još toplo!
Sastojci
- 50 ml ekstradjevičanskog maslinovog ulja
- 4-5 inčuna
- 1 češanj češnjaka, tanko narezan
- 300 gr rapina (lišća repe/brokula)
- 400 gr orecchietta
- Za pangrattatu
- 100 gr ustajalog tijesta, izmrvljenog u blenderu
- 2 žlice ekstradjevičanskog maslinovog ulja
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Silvia Colloca
Varivo od graha i tjestenine
Recepti Silvia Colloca
Tjestenina s plodovima mora kuhana u vrećici
Recepti Silvia Colloca
Napuljska torta od krumpira
Recepti Silvia Colloca
Složenac od patlidžana
Recepti Silvia Colloca
Špageti s umakom od svježih rajčica
Recepti Silvia Colloca
Tjestenina s patlidžanom
Recepti Silvia Colloca
Teleći odresci s kaduljom
Recepti Silvia Colloca
Princes krafne
Recepti Silvia Colloca
Domaće piškote
Recepti Silvia Colloca
Focaccia sa smokvama i pecorinom bez glutena