Orada u soli s pečenim krumpirom, ružmarinom i češnjakom
Recept iz: Filipa Gomes
Ugrijte pećnicu na 220 ºC. U posudu stavite 1 svežanj korijandra i 2 bjelanjka. Zatim miksajte. Dodajte zatim 4 žlice vode i ponovno miksajte.
Narežite pola kobasice na tanke kriške, posložite ih u ribu zajedno s listovima bosiljka, kriškama limuna i 2 češnja češnjaka.
Obložite lim papirom za pečenje, stavite sol na dno, na nju oradu i prekrijte ribu ostatkom soli, a onda pecite 45 minuta.
Ogulite i narežite 3 krumpira. Posložite po limu. Zalijte uljem, aromatizirajte češnjakom i ružmarinom i stavite da se peče u pećnici.
Na kraju sve izvadite iz pećnice. Uz pomoć noža razrežite sa strane koru od soli kako biste izvadili oradu. Poslužite je uz pečeni krumpir.
Narežite pola kobasice na tanke kriške, posložite ih u ribu zajedno s listovima bosiljka, kriškama limuna i 2 češnja češnjaka.
Obložite lim papirom za pečenje, stavite sol na dno, na nju oradu i prekrijte ribu ostatkom soli, a onda pecite 45 minuta.
Ogulite i narežite 3 krumpira. Posložite po limu. Zalijte uljem, aromatizirajte češnjakom i ružmarinom i stavite da se peče u pećnici.
Na kraju sve izvadite iz pećnice. Uz pomoć noža razrežite sa strane koru od soli kako biste izvadili oradu. Poslužite je uz pečeni krumpir.
Sastojci
- Riba 1 Orada (15 kg) 1 umak od korijandra 2 češnja češnjaka 3 bjelanjka 2 kg soli 1/2 kobasice listovi bosiljka Kriške limunaKrumpiri 3 krumpira Češnjak Ružmarin ulje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom