Opis
Priprema
Okruglice
· Vlasac sitno nasjeckajte i pomiješajte s miješanim mesom, jajetom, kukuruznim škrobom, umakom hoisin, mješavinom pet začina i sambalom. Dobro umijesite i oblikujte male okruglice.
· U tavi zagrijte malo ulja i s obje strane pržite okruglice dok ne porumene.
Umak od kikirikija
· Luk i češnjak nasjeckajte i ogulite. Zgnječite limunsku travu.
· U loncu zagrijte malo ulja i pržite ljutiku, češnjak, đumbir i limunsku travu oko 2 minute.
· Dodajte mlijeko, sojin umak, sambal i maslac od kikirikija i miješajte pjenjačom dok ne dobijete glatki umak.
· Dodajte šećer i pustite umak od kikirikija da zavri. Miješajte dok se šećer ne otopi.
· Stavite okruglice u umak i kuhajte ih na laganoj vatri oko 10 minuta.
Posluživanje
Narežite seljački kruh te okruglice poslužite s kruhom, salatom little gem, prženim lukom i krekerima.
Sastojci
Okruglice
- pola svežnja vlasca
- 200 g miješanog mljevenog mesa
- pola jaja
- 1 žlica kukuruznog škroba
- 1 žlica umaka hoisin
- 1 žličica mješavine pet začina
- 1 žličica sambala
Umak od kikirikija
- 1 glavica crvenog luka
- 1 češanj češnjaka
- 1 stabljika limunske trave
- 1 žlica suncokretova ulja
- 200 m mlijeka
- 2 žlice sojina umaka
- 1 žlica sambal oeleka (paste od čilija)
- 2 žlice maslaca od kikirikija
- 2 žlice smeđeg šećera
Sastojci
- 1 seljački kruh
- 4 komada salate little gem
- 2 žlice prženog luka
- krekeri
- 1 komad svježeg đumbira (otprilike veličine palca)