Okruglice u umaku od kikirikija

Priprema

 

Okruglice

·        Vlasac sitno nasjeckajte i pomiješajte s miješanim mesom, jajetom, kukuruznim škrobom, umakom hoisin, mješavinom pet začina i sambalom. Dobro umijesite i oblikujte male okruglice.

·        U tavi zagrijte malo ulja i s obje strane pržite okruglice dok ne porumene.

 

Umak od kikirikija

·        Luk i češnjak nasjeckajte i ogulite. Zgnječite limunsku travu.

·        U loncu zagrijte malo ulja i pržite ljutiku, češnjak, đumbir i limunsku travu oko 2 minute.

·        Dodajte mlijeko, sojin umak, sambal i maslac od kikirikija i miješajte pjenjačom dok ne dobijete glatki umak.

·        Dodajte šećer i pustite umak od kikirikija da zavri. Miješajte dok se šećer ne otopi.

·        Stavite okruglice u umak i kuhajte ih na laganoj vatri oko 10 minuta.

 

Posluživanje

Narežite seljački kruh te okruglice poslužite s kruhom, salatom little gem, prženim lukom i krekerima.

Sastojci

  • Okruglice pola svežnja vlasca 200 g miješanog mljevenog mesa pola jaja 1 žlica kukuruznog škroba 1 žlica umaka hoisin 1 žličica mješavine pet začina 1 žličica sambalaUmak od kikirikija 1 glavica crvenog luka 1 češanj češnjaka 1 stabljika limunske trave 1 žlica suncokretova ulja 200 m mlijeka 2 žlice sojina umaka 1 žlica sambal oeleka (paste od čilija) 2 žlice maslaca od kikirikija 2 žlice smeđeg šećeraSastojci 1 seljački kruh 4 komada salate little gem 2 žlice prženog luka krekeri 1 komad svježeg đumbira (otprilike veličine palca)

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve