Okruglice u umaku od kikirikija

Okruglice u umaku od kikirikija

Opis

Priprema

 

Okruglice

·        Vlasac sitno nasjeckajte i pomiješajte s miješanim mesom, jajetom, kukuruznim škrobom, umakom hoisin, mješavinom pet začina i sambalom. Dobro umijesite i oblikujte male okruglice.

·        U tavi zagrijte malo ulja i s obje strane pržite okruglice dok ne porumene.

 

Umak od kikirikija

·        Luk i češnjak nasjeckajte i ogulite. Zgnječite limunsku travu.

·        U loncu zagrijte malo ulja i pržite ljutiku, češnjak, đumbir i limunsku travu oko 2 minute.

·        Dodajte mlijeko, sojin umak, sambal i maslac od kikirikija i miješajte pjenjačom dok ne dobijete glatki umak.

·        Dodajte šećer i pustite umak od kikirikija da zavri. Miješajte dok se šećer ne otopi.

·        Stavite okruglice u umak i kuhajte ih na laganoj vatri oko 10 minuta.

 

Posluživanje

Narežite seljački kruh te okruglice poslužite s kruhom, salatom little gem, prženim lukom i krekerima.

Sastojci

Okruglice

  • pola svežnja vlasca
  • 200 g miješanog mljevenog mesa
  • pola jaja
  • 1 žlica kukuruznog škroba
  • 1 žlica umaka hoisin
  • 1 žličica mješavine pet začina
  • 1 žličica sambala

Umak od kikirikija

  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 stabljika limunske trave
  • 1 žlica suncokretova ulja
  • 200 m mlijeka
  • 2 žlice sojina umaka
  • 1 žlica sambal oeleka (paste od čilija)
  • 2 žlice maslaca od kikirikija
  • 2 žlice smeđeg šećera

Sastojci

  • 1 seljački kruh
  • 4 komada salate little gem
  • 2 žlice prženog luka
  • krekeri
  • 1 komad svježeg đumbira (otprilike veličine palca)

Povezani recepti