Okruglice od suhog voća

David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima. Kao gost/chef pojavio se u emisiji „Masterchef“ na Novoj TV, 2014. je bio chef/voditelj u RTL-ovoj emisiji "Jezikova juha", a od 2015. do 2016. sudjelovao je u HRT-ovoj emisiji „Kruške i jabuke“.

Sastojci

  • 50 g suhih šljiva
  • 50 g grubo mljevenih badema
  • 50 g suhih smokava
  • 0.5 g vanilin šećera
  • 50 g suhih brusnica
  • 50 g suhih borovnica
  • 50 g suhih jagoda
  • 50 g suhih šljiva
  • 2 žlice likera od naranče
  • Kurkuma
  • kokosovo brašno i kakao za posipanje (za valjanje)

Priprema

  • 1. Prvo napravimo na grubo sameljemo bademe.
  • 2. Premjestimo u zdjelu.
  • 3. Onda sameljemo i brusnice i borovnice.
  • 4. Zatim jagode i šljive i sve jedno po jedno dodajemo u zdjelu.
  • 5. Smokve narezemo i stavimo u zdjelu. Isto ponovimo i sa suhim marelicama.
  • 6. Zavrtimo ih u mikseru. Dodamo smjesi. Stavimo vanilin šećera i malo likera od naranče. Sve dobro izmiješamo  i vlažnim rukama oblikujemo u kuglice.
  • 7. Oblikovane kuglice uvaljamo u kurkumu, kokosovo brašno, kakao i mljeveni pistacchio svaku u drugoj boji  i poslužimo.
  • 8.Desert kao takav je preteča današnjih energetskih pločica te odličan kao nešto što možemo staviti klincima u  školske torbe kao slatki, zdravi i hranjivi snack.

Povezani recepti

Vidi sve