Okrenuti kolač s breadfruitom

Način pripreme:

1. Izdubite polovicu breadfruita, ali sačuvajte koru koja će poslužiti kao kalup za pečenje. Plod narežite na komade, očistite ga od tvrdih dijelova i uklonite sjemenke tako da ih istisnete.

2. Mekani maslac istucite sa šećerom s pomoću miksera. Razbijte jaja u posudi i lagano ih istucite. Dodajte ih maslacu i šećeru i istucite. Dodajte brašno i prašak za pecivo.

3. Šećer isipajte u tavu i karamelizirajte.

4. Karamel stavite na dno izdubljene polovice breadfruita. Dok se još nije zgusnuo, posložite na njega komade voća, ali sačuvajte nekoliko komada za ukras. Izlijte smjesu za kolač i pokrijte papirom za pečenje. Kolač pecite u unaprijed ugrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 45 minuta.

5. Za englesku kremu u loncu dobro ugrijte vrhnje. U posudi razbijte žumanjke sa šećerom dok ne postanu pjenasti. Ulijte vruće vrhnje u tankome mlazu i snažno miješajte žumanjke. Smjesu ulijte u lonac i stavite na vatru. Lagano miješajte dok se smjesa ne zgusne. Dodajte sitno narezanu čokoladu i bademe. Promiješajte i uklonite s vatre. Miješajte dok se čokolada ne rastopi.

6. За темпурата смесете в купа брашното с газираната вода, пудрата захар и малко вода, в която е вряло червено цвекло за оцветител. Разбъркайте до гладкост. Потопете отделените парченца джакфрут в темпурата и ги изпържете в маслена баня.

6. Za tempuru u posudi promiješajte brašno i gaziranu vodu, šećer u prahu i malo vode u kojoj se kuhala crvena cikla kao bojilo. Promiješajte dok ne postane glatko. Potopite komadiće breadfruita u tempuru i ispržite u dubokom ulju.

7. Okrenite ispečeni i ohlađeni kolač na veći tanjur. Na dnu tanjura rasporedite malo engleske kreme, a sa strane pospite bademe. U sredinu stavite komad kolača, a sa strane narezane panirane komade breadfruita.

Sastojci

  • Sastojci0.5 breadfruita indijskoga krušnog drveta (može se zamijeniti litchijem) 500 g mekog maslaca 250 g svijetlosmeđeg šećera 6 jaja 400 g brašna 3 žlice praška za pecivoZa karamel200 g šećeraZa englesku kremu50 g lagano isprženih badema u listićima 200 ml tekućeg vrhnja 4 žumanjka 100 g tamne čokolade 100 g šećera u prahuZa tempuru300 g brašna 50 ml gazirane vode 50 g šećera u prahu malo vode od kuhane crvene cikle

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve