Opis
Način pripreme:
1. Izdubite polovicu breadfruita, ali sačuvajte koru koja će poslužiti kao kalup za pečenje. Plod narežite na komade, očistite ga od tvrdih dijelova i uklonite sjemenke tako da ih istisnete.
2. Mekani maslac istucite sa šećerom s pomoću miksera. Razbijte jaja u posudi i lagano ih istucite. Dodajte ih maslacu i šećeru i istucite. Dodajte brašno i prašak za pecivo.
3. Šećer isipajte u tavu i karamelizirajte.
4. Karamel stavite na dno izdubljene polovice breadfruita. Dok se još nije zgusnuo, posložite na njega komade voća, ali sačuvajte nekoliko komada za ukras. Izlijte smjesu za kolač i pokrijte papirom za pečenje. Kolač pecite u unaprijed ugrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 45 minuta.
5. Za englesku kremu u loncu dobro ugrijte vrhnje. U posudi razbijte žumanjke sa šećerom dok ne postanu pjenasti. Ulijte vruće vrhnje u tankome mlazu i snažno miješajte žumanjke. Smjesu ulijte u lonac i stavite na vatru. Lagano miješajte dok se smjesa ne zgusne. Dodajte sitno narezanu čokoladu i bademe. Promiješajte i uklonite s vatre. Miješajte dok se čokolada ne rastopi.
6. За темпурата смесете в купа брашното с газираната вода, пудрата захар и малко вода, в която е вряло червено цвекло за оцветител. Разбъркайте до гладкост. Потопете отделените парченца джакфрут в темпурата и ги изпържете в маслена баня.
6. Za tempuru u posudi promiješajte brašno i gaziranu vodu, šećer u prahu i malo vode u kojoj se kuhala crvena cikla kao bojilo. Promiješajte dok ne postane glatko. Potopite komadiće breadfruita u tempuru i ispržite u dubokom ulju.
7. Okrenite ispečeni i ohlađeni kolač na veći tanjur. Na dnu tanjura rasporedite malo engleske kreme, a sa strane pospite bademe. U sredinu stavite komad kolača, a sa strane narezane panirane komade breadfruita.
Sastojci
Sastojci
- 0.5 breadfruita
- indijskoga krušnog drveta (može se zamijeniti litchijem)
- 500 g mekog maslaca
- 250 g svijetlosmeđeg šećera
- 6 jaja
- 400 g brašna
- 3 žlice praška za pecivo
Za karamel
- 200 g šećera
Za englesku kremu
- 50 g lagano isprženih badema u listićima
- 200 ml tekućeg vrhnja
- 4 žumanjka
- 100 g tamne čokolade
- 100 g šećera u prahu
Za tempuru
- 300 g brašna
- 50 ml gazirane vode
- 50 g šećera u prahu
- malo vode od kuhane crvene cikle