Okrenuti kolač s breadfruitom
Recept iz: Kiran Jethwa
Način pripreme:
1. Izdubite polovicu breadfruita, ali sačuvajte koru koja će poslužiti kao kalup za pečenje. Plod narežite na komade, očistite ga od tvrdih dijelova i uklonite sjemenke tako da ih istisnete.
2. Mekani maslac istucite sa šećerom s pomoću miksera. Razbijte jaja u posudi i lagano ih istucite. Dodajte ih maslacu i šećeru i istucite. Dodajte brašno i prašak za pecivo.
3. Šećer isipajte u tavu i karamelizirajte.
4. Karamel stavite na dno izdubljene polovice breadfruita. Dok se još nije zgusnuo, posložite na njega komade voća, ali sačuvajte nekoliko komada za ukras. Izlijte smjesu za kolač i pokrijte papirom za pečenje. Kolač pecite u unaprijed ugrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 45 minuta.
5. Za englesku kremu u loncu dobro ugrijte vrhnje. U posudi razbijte žumanjke sa šećerom dok ne postanu pjenasti. Ulijte vruće vrhnje u tankome mlazu i snažno miješajte žumanjke. Smjesu ulijte u lonac i stavite na vatru. Lagano miješajte dok se smjesa ne zgusne. Dodajte sitno narezanu čokoladu i bademe. Promiješajte i uklonite s vatre. Miješajte dok se čokolada ne rastopi.
6. За темпурата смесете в купа брашното с газираната вода, пудрата захар и малко вода, в която е вряло червено цвекло за оцветител. Разбъркайте до гладкост. Потопете отделените парченца джакфрут в темпурата и ги изпържете в маслена баня.
6. Za tempuru u posudi promiješajte brašno i gaziranu vodu, šećer u prahu i malo vode u kojoj se kuhala crvena cikla kao bojilo. Promiješajte dok ne postane glatko. Potopite komadiće breadfruita u tempuru i ispržite u dubokom ulju.
7. Okrenite ispečeni i ohlađeni kolač na veći tanjur. Na dnu tanjura rasporedite malo engleske kreme, a sa strane pospite bademe. U sredinu stavite komad kolača, a sa strane narezane panirane komade breadfruita.
Sastojci
- Sastojci0.5 breadfruita indijskoga krušnog drveta (može se zamijeniti litchijem) 500 g mekog maslaca 250 g svijetlosmeđeg šećera 6 jaja 400 g brašna 3 žlice praška za pecivoZa karamel200 g šećeraZa englesku kremu50 g lagano isprženih badema u listićima 200 ml tekućeg vrhnja 4 žumanjka 100 g tamne čokolade 100 g šećera u prahuZa tempuru300 g brašna 50 ml gazirane vode 50 g šećera u prahu malo vode od kuhane crvene cikle
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom
Recepti Martha Stewart
Posebna rolada s vanilijom i čokoladom