Okrenuti kolač s breadfruitom

Okrenuti kolač s breadfruitom

Opis

Način pripreme:

1. Izdubite polovicu breadfruita, ali sačuvajte koru koja će poslužiti kao kalup za pečenje. Plod narežite na komade, očistite ga od tvrdih dijelova i uklonite sjemenke tako da ih istisnete.

2. Mekani maslac istucite sa šećerom s pomoću miksera. Razbijte jaja u posudi i lagano ih istucite. Dodajte ih maslacu i šećeru i istucite. Dodajte brašno i prašak za pecivo.

3. Šećer isipajte u tavu i karamelizirajte.

4. Karamel stavite na dno izdubljene polovice breadfruita. Dok se još nije zgusnuo, posložite na njega komade voća, ali sačuvajte nekoliko komada za ukras. Izlijte smjesu za kolač i pokrijte papirom za pečenje. Kolač pecite u unaprijed ugrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 45 minuta.

5. Za englesku kremu u loncu dobro ugrijte vrhnje. U posudi razbijte žumanjke sa šećerom dok ne postanu pjenasti. Ulijte vruće vrhnje u tankome mlazu i snažno miješajte žumanjke. Smjesu ulijte u lonac i stavite na vatru. Lagano miješajte dok se smjesa ne zgusne. Dodajte sitno narezanu čokoladu i bademe. Promiješajte i uklonite s vatre. Miješajte dok se čokolada ne rastopi.

6. За темпурата смесете в купа брашното с газираната вода, пудрата захар и малко вода, в която е вряло червено цвекло за оцветител. Разбъркайте до гладкост. Потопете отделените парченца джакфрут в темпурата и ги изпържете в маслена баня.

6. Za tempuru u posudi promiješajte brašno i gaziranu vodu, šećer u prahu i malo vode u kojoj se kuhala crvena cikla kao bojilo. Promiješajte dok ne postane glatko. Potopite komadiće breadfruita u tempuru i ispržite u dubokom ulju.

7. Okrenite ispečeni i ohlađeni kolač na veći tanjur. Na dnu tanjura rasporedite malo engleske kreme, a sa strane pospite bademe. U sredinu stavite komad kolača, a sa strane narezane panirane komade breadfruita.

Sastojci

Sastojci

  • 0.5 breadfruita
  • indijskoga krušnog drveta (može se zamijeniti litchijem)
  • 500 g mekog maslaca
  • 250 g svijetlosmeđeg šećera
  • 6 jaja
  • 400 g brašna
  • 3 žlice praška za pecivo

Za karamel

  • 200 g šećera

Za englesku kremu

  • 50 g lagano isprženih badema u listićima
  • 200 ml tekućeg vrhnja
  • 4 žumanjka
  • 100 g tamne čokolade
  • 100 g šećera u prahu

Za tempuru

  • 300 g brašna
  • 50 ml gazirane vode
  • 50 g šećera u prahu
  • malo vode od kuhane crvene cikle

Povezani recepti