Povezane emisije:Justineini okusi FujijaUključite se: Nedjelja 7 Lipanj u 14:00 | Nedjelja 7 Lipanj u 14:30

Opis

Priprema: 


U velikoj posudi umutiti jaja, sojin umak i temeljac. Postupno umutiti brašno pazeći da se ne stvaraju grudice. Gustoća tijesta treba biti poput vrhnja.

Dodati zelje, mrkvu, grah, gljive i mladi luk u smjesu i promiješati da se sjedini.

Zagrijati ulje u maloj tavi i uliti dio smjese da se napravi velika palačinka. Istanjiti je špatulom i prekriti poklopcem te ostaviti da se peče 3 do 4 minute. Okrenuti palačinku i peći s druge strane još 1 do 2 minute. Ponoviti postupak s preostalom smjesom.

Servirati okonomiyaki s malo worchester umaka, majonezom i odozgo staviti bonito pahuljice i ukiseljen đumbir. Po želji se može dodati meko kuhano jaje.

Sastojci

  • 3 jajeta
  • 1 žličica sojinog umaka
  • ½ šalica dashi temeljca (može se upotrijebiti pileći ili povrtni temeljac ako dashi nije dostupan)
  • 1 – 1 ½ šalice običnog brašna
  • 1 šalica rezanog zelja
  • 1 mala mrkva, naribana i višak tekućine iscijeđen
  • 10 zrna zelenog graha, sitno nasjeckanih
  • 2 shiitake gljive, sitno nasjeckane
  • 3 mlada luka, grubo nasjeckana
  • 1 žlica ulja 
  • 1 žličica ulja od sezama



Za serviranje:

  • Worchester umak
  • japanska majoneza
  • bonito pahuljice

 

  • ukiseljen đumbir
  • meko kuhano jaje

Povezani recepti