Okonomiyaki
Recept iz: Justine Schofield
Priprema:
U velikoj posudi umutiti jaja, sojin umak i temeljac. Postupno umutiti brašno pazeći da se ne stvaraju grudice. Gustoća tijesta treba biti poput vrhnja.
Dodati zelje, mrkvu, grah, gljive i mladi luk u smjesu i promiješati da se sjedini.
Zagrijati ulje u maloj tavi i uliti dio smjese da se napravi velika palačinka. Istanjiti je špatulom i prekriti poklopcem te ostaviti da se peče 3 do 4 minute. Okrenuti palačinku i peći s druge strane još 1 do 2 minute. Ponoviti postupak s preostalom smjesom.
Servirati okonomiyaki s malo worchester umaka, majonezom i odozgo staviti bonito pahuljice i ukiseljen đumbir. Po želji se može dodati meko kuhano jaje.
Sastojci
- 3 jajeta
- 1 žličica sojinog umaka
- ½ šalica dashi temeljca (može se upotrijebiti pileći ili povrtni temeljac ako dashi nije dostupan)
- 1 – 1 ½ šalice običnog brašna
- 1 šalica rezanog zelja
- 1 mala mrkva, naribana i višak tekućine iscijeđen
- 10 zrna zelenog graha, sitno nasjeckanih
- 2 shiitake gljive, sitno nasjeckane
- 3 mlada luka, grubo nasjeckana
- 1 žlica ulja
- 1 žličica ulja od sezama
- Za serviranje:
- Worchester umak
- japanska majoneza
- bonito pahuljice
- ukiseljen đumbir
- meko kuhano jaje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom