Čokoladno zemljište

Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu. Kirsten je predstavljala Australiju na Svjetskom prvenstvu slastičara u Las Vegasu gdje je zbog svoje čokolade prepoznata kao najbolja na svijetu, a osvojila je i zlatnu medalju na Slastičarskoj olimpijadi u Njemačkoj. Bila je i članica žirija na natjecanju „World Chocolate Masters“ u Parizu, „The Patisserie Grand Prixu“ u Japanu i na natjecanju „World Chocolate Masters National selections“ u Londonu.

Sastojci

  • 140 g neslanog maslaca
  • 80 g šećera
  • 200 g kakao praha pripremljenog na nizozemski način
  • 6 g soli (veliki prstohvat)
  • 45 g bjelanjaka

Priprema

  • 1. Izmiksati sve sastojke u blenderu dok ne dobijete teksturu grudica.
  • 2. Smjesu rasporedite na silikonsku podlogu i ostavite sat vremena u hladnjaku.
  • 3. Pecite 20 minuta u pećnici na temperaturi od 165°C.
  • 4. Nakon pečenja ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Povezani recepti

Vidi sve