Čokoladni truffle s karamelom

Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.

Sastojci

  • 110 ml vrhnja za šlag
  • 20 g meda
  • 22 g kvalitetne mliječne čokolade (A)
  • 65 g kvalitetne tamne čokolade
  • 50 g maslaca od kikirikija
  • 15 ml likera od karamele
  • 335 g kvalitetne mliječne čokolade (B)
  • 335 g šećera u prahu

Priprema

  • Prokuhajte vrhnje za šlag i med. Stavite mliječnu čokoladu (A) i tamnu čokoladu u drugi lonac i u njega ulijte vruću smjesu vrhnja i meda. Miješajte dok se sva čokolada ne rastopi.
  • Dodajte maslac od kikirikija i miješajte da se sve sjedini. Na kraju dodajte liker od karamele. Pokrijte smjesu plastičnom folijom i ostavite sat vremena na sobnoj temperaturi.  Pokrijte lim papirom za pečenje i stavite smjesu u vrećicu za šlag s otvorom od 10 mm.
  • Istisnite cjevčice na lim i ostavite da odstoji tri sata na sobnoj temperaturi. Kad se smjesa slegne, izrežite u listiće dužine 3 cm.
  • Otopite čokoladu (B) ili je otopite postepeno ako sadrži kakao maslac. Kako biste je otopili, stavite čokoladu u plastičnu posudu i ugrijte je u mikrovalnoj pećnici 30 sekundi dok ne dobijete smjesu od 50% tekuće i 50% čvrste čokolade.
  • Zatim miješajte dok se sva čokolada ne otopi. Pomoću vilice umočite listiće u čokoladu i zatim ih uvaljajte u šećer u prahu. Izvadite iz šećera nakon 10 minuta kako bi se čokolada slegnula.
  • Truffle možete držati u nepropusnoj posudi do dva tjedna na sobnoj temperaturi.

Povezani recepti

Vidi sve