Čokoladni truffle s karamelom
Recept iz: Kirsten Tibballs

Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.
Sastojci
- 110 ml vrhnja za šlag
- 20 g meda
- 22 g kvalitetne mliječne čokolade (A)
- 65 g kvalitetne tamne čokolade
- 50 g maslaca od kikirikija
- 15 ml likera od karamele
- 335 g kvalitetne mliječne čokolade (B)
- 335 g šećera u prahu
Priprema
- Prokuhajte vrhnje za šlag i med. Stavite mliječnu čokoladu (A) i tamnu čokoladu u drugi lonac i u njega ulijte vruću smjesu vrhnja i meda. Miješajte dok se sva čokolada ne rastopi.
- Dodajte maslac od kikirikija i miješajte da se sve sjedini. Na kraju dodajte liker od karamele. Pokrijte smjesu plastičnom folijom i ostavite sat vremena na sobnoj temperaturi. Pokrijte lim papirom za pečenje i stavite smjesu u vrećicu za šlag s otvorom od 10 mm.
- Istisnite cjevčice na lim i ostavite da odstoji tri sata na sobnoj temperaturi. Kad se smjesa slegne, izrežite u listiće dužine 3 cm.
- Otopite čokoladu (B) ili je otopite postepeno ako sadrži kakao maslac. Kako biste je otopili, stavite čokoladu u plastičnu posudu i ugrijte je u mikrovalnoj pećnici 30 sekundi dok ne dobijete smjesu od 50% tekuće i 50% čvrste čokolade.
- Zatim miješajte dok se sva čokolada ne otopi. Pomoću vilice umočite listiće u čokoladu i zatim ih uvaljajte u šećer u prahu. Izvadite iz šećera nakon 10 minuta kako bi se čokolada slegnula.
- Truffle možete držati u nepropusnoj posudi do dva tjedna na sobnoj temperaturi.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Sendvič od biskvita
Recepti Nadiya Hussain
Istisnuti uštipci okusa milkshake od jagode
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni karamelizirani ekleri
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne grančice
Recepti Kirsten Tibballs
Sljezovi kolutići
Recepti Kirsten Tibballs
Mousse&Mocha pita sa sirom
Recepti Kirsten Tibballs
Biscotti s narančom i bademima
Recepti Kirsten Tibballs
Trifle s malinama i sladoledom od bijele čoklade
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kolač s malinom i kokosom
Recepti Kirsten Tibballs
Shortbread keksići