Opis
Priprema:
Uklonite koru s kruha i potopite svaku krišku u otopljenu bijelu čokoladu. Pospite šećerom u prahu i prepržite svaku krišku s isjeckanom bananom i mliječnim čokoladnim mrvicama.
Pomoću miksera ili lopatice izmiješajte mlijeko, kondenzirano mlijeko, jaja, sol i cimet. Smjesu premjestite u plitku posudu. Skinite koru s kruha i tanko isjecite bananu po dužini. Rastopite maslac i ulje u tavi na srednjoj vatri. Potopite svaku krišku kruha u kondenzirano mlijeko i stavite ih u tavu. Ispecite ih s obje strane dok kruh ne poprimi zlatnosmeđu boju. Izvadite kruh iz tave. Jednu krišku stavite na tanjur. Zatim na tu istu krišku stavite sloj banana i pospite komadićima čokolade. Na to stavite iduću krišku kruha i poslužite dok je još toplo.
Sastojci
Sastojci
- 100 ml punomasnog mlijeka
- 200 ml kondenziranog mlijeka
- 3 cijela jaja
- prstohvat morske soli
- prstohvat cimeta
- 4 kriške kruha od kiselog tijesta (starog jedan dan)
- 2 banane
- 60 g mrvica od mliječne čokolade
- 2 žličice neslanog maslaca
- 1 žličica ulja od sjemenki grožđa