Čokoladni tost s bananama i čokoladnim punjenjem

Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu. Kirsten je predstavljala Australiju na Svjetskom prvenstvu slastičara u Las Vegasu gdje je zbog svoje čokolade prepoznata kao najbolja na svijetu, a osvojila je i zlatnu medalju na Slastičarskoj olimpijadi u Njemačkoj. Bila je i članica žirija na natjecanju „World Chocolate Masters“ u Parizu, „The Patisserie Grand Prixu“ u Japanu i na natjecanju „World Chocolate Masters National selections“ u Londonu.

Sastojci

  • 100 ml punomasnog mlijeka
  • 200 ml kondenziranog mlijeka
  • 3 cijela jaja
  • prstohvat morske soli
  • prstohvat cimeta
  • 4 kriške kruha od kiselog tijesta (starog jedan dan)
  • 2 banane
  • 60 g mrvica od mliječne čokolade
  • 2 žličice neslanog maslaca
  • 1 žličica ulja od sjemenki grožđa

Priprema

  • 1. Uklonite koru s kruha i potopite svaku krišku u otopljenu bijelu čokoladu. 
  • 2. Pospite šećerom u prahu i prepržite svaku krišku s isjeckanom bananom i mliječnim čokoladnim mrvicama.
  • 3. Pomoću miksera ili lopatice izmiješajte mlijeko, kondenzirano mlijeko, jaja, sol i cimet.
  • 4. Smjesu premjestite u plitku posudu.
  • 5. Skinite koru s kruha i tanko isjecite bananu po dužini.
  • 6. Rastopite maslac i ulje u tavi na srednjoj vatri.
  • 7. Potopite svaku krišku kruha u kondenzirano mlijeko i stavite ih u tavu.
  • 8. Ispecite ih s obje strane dok kruh ne poprimi zlatnosmeđu boju. Izvadite kruh iz tave.
  • 9. Jednu krišku stavite na tanjur. Zatim na tu istu krišku stavite sloj banana i pospite komadićima čokolade. Na to stavite iduću krišku kruha i poslužite dok je još toplo.

Povezani recepti

Vidi sve