Čokoladni tost s bananama i čokoladnim punjenjem

Čokoladni tost s bananama i čokoladnim punjenjem

Opis

Priprema:

 Uklonite koru s kruha i potopite svaku krišku u otopljenu bijelu čokoladu. Pospite šećerom u prahu i prepržite svaku krišku s isjeckanom bananom i mliječnim čokoladnim mrvicama.

 Pomoću miksera ili lopatice izmiješajte mlijeko, kondenzirano mlijeko, jaja, sol i cimet. Smjesu premjestite u plitku posudu. Skinite koru s kruha i tanko isjecite bananu po dužini. Rastopite maslac i ulje u tavi na srednjoj vatri. Potopite svaku krišku kruha u kondenzirano mlijeko i stavite ih u tavu. Ispecite ih s obje strane dok kruh ne poprimi zlatnosmeđu boju. Izvadite kruh iz tave. Jednu krišku stavite na tanjur. Zatim na tu istu krišku stavite sloj banana i pospite komadićima čokolade. Na to stavite iduću krišku kruha i poslužite dok je još toplo.

Sastojci

Sastojci

  • 100 ml punomasnog mlijeka
  • 200 ml kondenziranog mlijeka
  • 3 cijela jaja
  • prstohvat morske soli
  • prstohvat cimeta
  • 4 kriške kruha od kiselog tijesta (starog jedan dan)
  • 2 banane
  • 60 g mrvica od mliječne čokolade
  • 2 žličice neslanog maslaca
  • 1 žličica ulja od sjemenki grožđa

Povezani recepti