Čokoladni tost s bananama i čokoladnim punjenjem
Recept iz: Kirsten Tibballs

Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu. Kirsten je predstavljala Australiju na Svjetskom prvenstvu slastičara u Las Vegasu gdje je zbog svoje čokolade prepoznata kao najbolja na svijetu, a osvojila je i zlatnu medalju na Slastičarskoj olimpijadi u Njemačkoj. Bila je i članica žirija na natjecanju „World Chocolate Masters“ u Parizu, „The Patisserie Grand Prixu“ u Japanu i na natjecanju „World Chocolate Masters National selections“ u Londonu.
Sastojci
- 100 ml punomasnog mlijeka
- 200 ml kondenziranog mlijeka
- 3 cijela jaja
- prstohvat morske soli
- prstohvat cimeta
- 4 kriške kruha od kiselog tijesta (starog jedan dan)
- 2 banane
- 60 g mrvica od mliječne čokolade
- 2 žličice neslanog maslaca
- 1 žličica ulja od sjemenki grožđa
Priprema
- 1. Uklonite koru s kruha i potopite svaku krišku u otopljenu bijelu čokoladu.
- 2. Pospite šećerom u prahu i prepržite svaku krišku s isjeckanom bananom i mliječnim čokoladnim mrvicama.
- 3. Pomoću miksera ili lopatice izmiješajte mlijeko, kondenzirano mlijeko, jaja, sol i cimet.
- 4. Smjesu premjestite u plitku posudu.
- 5. Skinite koru s kruha i tanko isjecite bananu po dužini.
- 6. Rastopite maslac i ulje u tavi na srednjoj vatri.
- 7. Potopite svaku krišku kruha u kondenzirano mlijeko i stavite ih u tavu.
- 8. Ispecite ih s obje strane dok kruh ne poprimi zlatnosmeđu boju. Izvadite kruh iz tave.
- 9. Jednu krišku stavite na tanjur. Zatim na tu istu krišku stavite sloj banana i pospite komadićima čokolade. Na to stavite iduću krišku kruha i poslužite dok je još toplo.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Crvena baršunasta torta Mary Berry
Recepti Mary Berry
Otvorena pita od jabuke i kruške
Recepti Mary Berry
Portugalski tart od marelice
Recepti Mary Berry
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Warren Mendes
Uštipci koesisters
Recepti Justine Schofield
Pečena nektarina i halloumi s medom
Recepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća