Čokoladni tacosi

Čokoladni tacosi

Opis

Tacosi

Pećnicu zagrijte na 170°C. Mikserom izmiješajte maslac i šećer za glazuru dok se ne sjedine. Prosijte brašno i kakao u prahu i dodajte bjelanjke. Mikserom miješajte dok ne nastane fina pasta. Napravite šablonu od poklopca za sladoled ili nekog sličnog komada plastike. Izrežite krug veličine 10 cm od plastike i stavite ga na lim prekriven papirom za pečenje. Smjesu nožem za razmazivanje nanesite na krug. Smjesu plastikom utisnite na papir za pečenje tako da ostane krug. Zatim maknite plastični kalup i postupak ponavljajte dok ne popunite lim. Može se dogoditi da vam na lim stanu samo dva.

Tijesto u pećnici pecite 8 do 10 minuta na 170°C. Kad se tijesto ispeče, izvadite ga iz pećnice i savijte u oblik tacosa.

Kokosov šlag

U lončiću ukuhajte kokosovo vrhnje i glukozu. Stavite bijelu čokoladu u posudu i zalijte vrućom smjesom kokosovog vrhnja. Dobro miješajte dok se čokolada ne otopi. Dodajte vrhnje za šlag i narezani kokos. Stavite u hladnjak da se hladi najmanje četiri sata i lagano promiješajte prije posluživanja.

Spajanje

Prenesite umućeno kokosovo vrhnje u vrećicu za šlag okrugle glave. Iscijedite ga u osnovu tacosa i popunite trećinu. Odozgo pospite bobice i dodajte još nekoliko kapi umućenog vrhnja. Ukrasite s još bobica, šećerom za glazuru i listovima mente.

Sastojci

Tacosi

  • 100 g šećera u prahu
  • 100 g neslanog maslaca na sobnoj temperaturi
  • 90 g brašna
  • 20 g kakaa u prahu
  • 60 g bjelanjaka

Kokosov šlag

  • 250 g kokosovog vrhnja
  • 25 g tekuće glukoze
  • 150 g kvalitetne bijele čokolade
  • 375 g vrhnja za šlag (hladnog)
  • 50 g narezanog kokosa

Spajanje

  • 300 g svježih malina
  • 300 g svježih borovnica
  • 300 g svježih kupina
  • šećer za glazuru
  • listovi mente

Povezani recepti