Čokoladni tacosi

Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.

Sastojci

  • 100 g šećera u prahu
  • 100 g neslanog maslaca na sobnoj temperaturi
  • 90 g brašna 20 g kakaa u prahu
  • 60 g bjelanjaka
  • Kokosov šlag
  • 250 g kokosovog vrhnja
  • 25 g tekuće glukoze
  • 150 g kvalitetne bijele čokolade
  • 375 g vrhnja za šlag (hladnog)
  • 50 g narezanog kokosa
  • 300 g svježih malina 300 g svježih borovnica
  • 300 g svježih kupina
  • šećer za glazuru
  • listovi mente

Priprema

  • Tacosi-Pećnicu zagrijte na 170°C. Mikserom izmiješajte maslac i šećer za glazuru dok se ne sjedine. Prosijte brašno i kakao u prahu i dodajte bjelanjke. Mikserom miješajte dok ne nastane fina pasta.
  • Napravite šablonu od poklopca za sladoled ili nekog sličnog komada plastike. Izrežite krug veličine 10 cm od plastike i stavite ga na lim prekriven papirom za pečenje. Smjesu nožem za razmazivanje nanesite na krug. Smjesu plastikom utisnite na papir za pečenje tako da ostane krug. Zatim maknite plastični kalup i postupak ponavljajte dok ne popunite lim. Može se dogoditi da vam na lim stanu samo dva.
  • Tijesto u pećnici pecite 8 do 10 minuta na 170°C. Kad se tijesto ispeče, izvadite ga iz pećnice i savijte u oblik tacosa.
  • Kokosov šlag-U lončiću ukuhajte kokosovo vrhnje i glukozu. Stavite bijelu čokoladu u posudu i zalijte vrućom smjesom kokosovog vrhnja. Dobro miješajte dok se čokolada ne otopi. Dodajte vrhnje za šlag i narezani kokos. Stavite u hladnjak da se hladi najmanje četiri sata i lagano promiješajte prije posluživanja.
  • Spajanje-Prenesite umućeno kokosovo vrhnje u vrećicu za šlag okrugle glave. Iscijedite ga u osnovu tacosa i popunite trećinu. Odozgo pospite bobice i dodajte još nekoliko kapi umućenog vrhnja. Ukrasite s još bobica, šećerom za glazuru i listovima mente.

Povezani recepti

Vidi sve