Čokoladni tacosi
Recept iz: Kirsten Tibballs
Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.
Sastojci
- 100 g šećera u prahu
- 100 g neslanog maslaca na sobnoj temperaturi
- 90 g brašna 20 g kakaa u prahu
- 60 g bjelanjaka
- Kokosov šlag
- 250 g kokosovog vrhnja
- 25 g tekuće glukoze
- 150 g kvalitetne bijele čokolade
- 375 g vrhnja za šlag (hladnog)
- 50 g narezanog kokosa
- 300 g svježih malina 300 g svježih borovnica
- 300 g svježih kupina
- šećer za glazuru
- listovi mente
Priprema
- Tacosi-Pećnicu zagrijte na 170°C. Mikserom izmiješajte maslac i šećer za glazuru dok se ne sjedine. Prosijte brašno i kakao u prahu i dodajte bjelanjke. Mikserom miješajte dok ne nastane fina pasta.
- Napravite šablonu od poklopca za sladoled ili nekog sličnog komada plastike. Izrežite krug veličine 10 cm od plastike i stavite ga na lim prekriven papirom za pečenje. Smjesu nožem za razmazivanje nanesite na krug. Smjesu plastikom utisnite na papir za pečenje tako da ostane krug. Zatim maknite plastični kalup i postupak ponavljajte dok ne popunite lim. Može se dogoditi da vam na lim stanu samo dva.
- Tijesto u pećnici pecite 8 do 10 minuta na 170°C. Kad se tijesto ispeče, izvadite ga iz pećnice i savijte u oblik tacosa.
- Kokosov šlag-U lončiću ukuhajte kokosovo vrhnje i glukozu. Stavite bijelu čokoladu u posudu i zalijte vrućom smjesom kokosovog vrhnja. Dobro miješajte dok se čokolada ne otopi. Dodajte vrhnje za šlag i narezani kokos. Stavite u hladnjak da se hladi najmanje četiri sata i lagano promiješajte prije posluživanja.
- Spajanje-Prenesite umućeno kokosovo vrhnje u vrećicu za šlag okrugle glave. Iscijedite ga u osnovu tacosa i popunite trećinu. Odozgo pospite bobice i dodajte još nekoliko kapi umućenog vrhnja. Ukrasite s još bobica, šećerom za glazuru i listovima mente.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća
Recepti Donal Skehan
Začinjeni karamel keksi
Recepti Donal Skehan
Pečena torta Aljaska
Recepti Donal Skehan
Božićne kokice s pikantnim umakom i kokice s bijelom čokoladom i malinama
Recepti Adam Liaw
Klasični tart s kremom od vanilije
Recepti Adam Liaw
Klasična torta s maslacem
Recepti Hera Te Kurapa
Desert od maslaca i kruha