Čokoladni parfe
Recept iz: Pavel Pavlov
Pavlova inspiracija u kuhinji dolazi od novih kulinarskih tendencija i izazova s kojima se susreće na različitim tečajevima koje pohađa. Nema omiljeno jelo, no kaže kako nema do kuhinje uz koju je odrastao - bugarske.
Sastojci
- 400 g vrhnja za kuhanje životinjskog porijekla
- 120 g bjelanjaka
- 200 g šećera
- 450 g bijele čokolade
- sirovo voće za dekoraciju
Priprema
- 1. Zagrijte vrhnje i njime prelijte bijelu čokoladu. Ostavite čokoladu da se ohladi. Istucite šećer i bjelanca u vodenoj kupelji dok temperatura ne dosegne 60 stupnjeva.
- 2. Poslije toga presipajte u posudu za miksanje i tucite dok temperatura ne padne do 35 stupnjeva. Ulijte ganache u snijeg od bjelanaca pa pažljivo promiješajte.
- 3. Prelijte smjesu u mali kalup za torte, a dno i stjenke prekrijte papirom za pečenje. Ostavite preko noći da se hladi u zamrzivaču. Odrežite komad i poslužite ga sa sirovim voćem.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Desert s čokoladnim tartufima
Recepti Mary Berry
Glazirani francuski tart od bresaka
Recepti Mary Berry
Čokoladne brownie kocke
Recepti Kirsten Tibballs
Parfe s bijelom čokoladom i kikirikijem
Recepti Mary Berry
Galette od krušaka i borovnica
Recepti Kirsten Tibballs
Semifredo s jagodama i vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Tart s malinama i slatkim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kolač rocky road
Recepti Kirsten Tibballs
Pikantni čokoladni napitak s ledom
Recepti Kirsten Tibballs
Sladoledni štapići čupavci