Čokoladni namaz s lješnjacima

Čokoladni namaz s lješnjacima

Opis

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 160°C. Stavite lješnjake na lim prekriven papirom za pečenje i pecite 15-20 minuta. Ako se kora još lijepi za lješnjake, nastavite ih peći dok se kora ne odvoji. Izvadite lješnjake iz pećnice i ostavite ih da se ohlade. Kad se ohlade, stavite lješnjake u čistu vrećicu za čaj i trljajte ih dok im se korica ne oljušti.

Stavite ohlađene lješnjake, sol i med u blender i miješajte ih na visokoj brzini jednu minutu. Skinite ostatke s ruba posude. Ponovno uključite blender i miksajte dok ulijevate ulje. Nastavite miješati dok se smjesa ne sjedini. Otopite čokoladu u mikrovalnoj pećnici u intervalima od 30 sekundi. Miješajte u pauzama između zagrijavanja. Kad se sva čokolada otopi dodajte čokoladu u smjesu i nastavite miješati. Kad se smjesa u potpunosti sjedini, ulijte je u staklenke i zatvorite ih.

Namaz može stajati na sobnoj temperaturi do osam tjedana.

Sastojci

Sastojci

  • 425 g cijelih lješnjaka
  • 1 žličica morske soli
  • 1
  • 5 žličica meda
  • 1
  • 5 žlica ulja od lješnjaka ili kikirikija
  • 150 g kvalitetne mliječne čokolade

Povezani recepti