David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima. Kao gost/chef pojavio se u emisiji „Masterchef“ na Novoj TV, 2014. je bio chef/voditelj u RTL-ovoj emisiji "Jezikova juha", a od 2015. do 2016. sudjelovao je u HRT-ovoj emisiji „Kruške i jabuke“.

Sastojci

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 75 g maslaca
  • 3 g čilija
  • 40 g brašna
  • 10 g kakaa u prahu
  • 1 jaje

Priprema

  • 1. Na pari rastopimo čokoladu s maslacem i chillijem.
  • 2. Kada se čokolada malo ohladi mikserom umutimo jaja, brašno i kakao.
  • 3. Miksamo na najnižoj brzini dok se smjesa ne zgusne.
  • 4. Prelijemo smjesu u dresir vrećicu te dopola napunimo kalupiće za minjone koje smo poslagali na lim za pečenje.
  • 5. Stavimo mini muffine u zagrijanu pećnicu 10,12 min. na 180 ºC.
  • 6. Serviramo muffine i prelijemo ih s malo pikantnijim maslinovim uljem.

Povezani recepti

Vidi sve