Čokoladni makaroni

Čokoladni makaroni

Opis

Priprema:

Pripremite komad papira za pečenje i nacrtajte na njemu kružnice od  40 mm. Ostavite razmak između kružnica. Okrenite papir na suprotnu stranu. Možda ćete morati pripremiti dva lima. Uzmite šećer za glazuru i bademe i stavite u multipraktik. Sameljite sastojke dok ne postanu fini prah. Dodajte kakao-prah i ponovno sameljite. Smjesu iz multipraktika stavite u posudu.

U lonac ulijte vodu i šećer i zagrijte na srednjoj temperaturi. Ulijte bjelanjke (A) u posudu za mikser (ali nemojte ih još početi mutiti). Kad šećer i voda zakuhaju, polako počnite mutiti bjelanjke i postepeno povećavajte brzinu na mikseru. Prokuhajte šećer i vodu dok ne dostignu temperaturu 118 °C. (Ako nemate termometar, stavite kap sirupa u posudu s hladnom vodom. Kad dostigne 118 °C pretvorit će se u meku, savitljivu kuglicu). Uljjte prokuhani sirup u posudu s umućenim bjelanjcima. Dodajte koju kap jestive smeđe boje. Nastavite mutiti smjesu za makarone dok se ne ohladi i postane ravna u odnosu na posudu.

Dodajte bjelanjke (B) u prosijane suhe sastojke i ručno ih umijesite kako bi se sjedinili.

Kad se smjesa za bazu izjednačila, izvadite je iz miksera i polovicu promiješajte s bazom od bjelanjaka i badema, i zatim dodajte ostatak smjese za bazu. Smjesu za makarone sad prebacite u vrećicu za šlag na kojoj se nalazi okrugla glava veličine 10mm. Iscijedite smjesu na lim prateći kružnice. Kad ste završili sa cijeđenjem, poravnajte površinu makarona. Pecite na 160°C 15 do 18 minuta. Kad izvadite iz pećnice, ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi.

Punjenje za makarone:

Prokuhajte vrhnje, vaniliju i sol u loncu. Ulijte kipuću smjesu preko crne čokolade. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi jedan do dva sata. Smjesu zatim prelijte u vrećicu za šlag s nastavkom veličine 12 mm. Okrenite svaki drugi makaron u posudi. Nadjev istisnite na površinu svakog preokrenutog makarona. Zatim gornji dio makarona stavite na namazani makaron i spojite ih.

Završeni makaroni mogu stajati u hladnjaku do 4 dana, ili u zamrzivaču do 6 tjedana. Makarone je najbolje ostaviti u hladnjaku par sati i zatim ih jesti, nakon što se ohlade i očvrsnu.

Sastojci

Sastojci

  • 132 g šećera za glazuru
  • 132 g grubo mljevenih badema
  • 20 g kakao-praha
  • 32 ml vode
  • 132 g šećera u prahu
  • 45 g bjelanjaka (A)
  • 50 g bjelanjaka (B)
  • kvalitetna jestiva smeđa boja

Punjenje za makarone

  • 280 g vrhnja za šlag
  • 1 kavena kašičica paste od vanilije
  • 2 g morske soli
  • 350 g kvalitetne crne čokolade

Povezani recepti