Čokoladni majmunski kruh

Priprema

 

Tijesto

Zagrijte vodu da bude mlaka i u njoj otopite kvasac. Napravite rupu u brašnu i sol pospite po rubu. Ulijte vodu s kvascem u rupu i postupno umiješajte brašno. Mijesite dok ne dobijete gipko tijesto. Dodajte još malo vode ako je tijesto presuho. Tijesto stavite u zdjelu, pospite brašnom i pokrijte plastičnom folijom te ostavite neka se diže oko sat vremena.

 

Nadjev

Zagrijte pećnicu na 175 °C. Pecite orahe i lješnjake oko 8 minuta. Stavite krem sir u vrećicu za ukrašavanje. Razvaljajte komad tijesta tako da dobijete veličinu loptice za stolni tenis. Komadić tijesta nadjenite krem sirom i čokoladnim kapljicama i zamotajte ga. Ponavljajte postupak dok ne iskoristite sve tijesto. Promiješajte šećer i cimet u prahu. Uvaljajte kuglice tijesta u tu smjesu. Zagrijte maslac i svjetlosmeđi šećer te miješajte dok ne dobijete ravnomjernu smjesu.

 

Namastite kalup. Nasjeckajte orahe i lješnjake te pospite kalup s dvjema žlicama tih orašastih plodova. Napunite kalup slojem kuglica. Kuglice pospite umakom od maslaca i ostatkom orašastih plodova. Ponavljajte postupak dok ne iskoristite sve kuglice. Ostavite još 30 minuta da se kruh diže, a potom pecite majmunski kruh oko 35 minuta dok ne poprimi zlatnosmeđu boju.


Dodatne potrepštine

Maslac za namašćivanje, kalup za kuglof promjera oko 22 cm, vrećica za ukrašavanje s okruglim nastavkom.


Sastojci

  • Tijesto 300 ml vode 1 vrećica suhog kvasca (7 g) 500 g brašna 1 prstohvat soli.Nadjev100 g oraha 100 g lješnjaka tostiranih oguljenih i grubo sjeckanih 250 g krem sira 150 g čokoladnih kapljica od tamne čokolade 150 g šećera 1 žličica cimeta u prahu 120 g maslaca 200 g svjetlosmeđeg šećera

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve