Čokoladni majmunski kruh

Čokoladni majmunski kruh

Opis

Priprema

 

Tijesto

Zagrijte vodu da bude mlaka i u njoj otopite kvasac. Napravite rupu u brašnu i sol pospite po rubu. Ulijte vodu s kvascem u rupu i postupno umiješajte brašno. Mijesite dok ne dobijete gipko tijesto. Dodajte još malo vode ako je tijesto presuho. Tijesto stavite u zdjelu, pospite brašnom i pokrijte plastičnom folijom te ostavite neka se diže oko sat vremena.

 

Nadjev

Zagrijte pećnicu na 175 °C. Pecite orahe i lješnjake oko 8 minuta. Stavite krem sir u vrećicu za ukrašavanje. Razvaljajte komad tijesta tako da dobijete veličinu loptice za stolni tenis. Komadić tijesta nadjenite krem sirom i čokoladnim kapljicama i zamotajte ga. Ponavljajte postupak dok ne iskoristite sve tijesto. Promiješajte šećer i cimet u prahu. Uvaljajte kuglice tijesta u tu smjesu. Zagrijte maslac i svjetlosmeđi šećer te miješajte dok ne dobijete ravnomjernu smjesu.

 

Namastite kalup. Nasjeckajte orahe i lješnjake te pospite kalup s dvjema žlicama tih orašastih plodova. Napunite kalup slojem kuglica. Kuglice pospite umakom od maslaca i ostatkom orašastih plodova. Ponavljajte postupak dok ne iskoristite sve kuglice. Ostavite još 30 minuta da se kruh diže, a potom pecite majmunski kruh oko 35 minuta dok ne poprimi zlatnosmeđu boju.


Dodatne potrepštine

Maslac za namašćivanje, kalup za kuglof promjera oko 22 cm, vrećica za ukrašavanje s okruglim nastavkom.


Sastojci

Tijesto

  • 300 ml vode
  • 1 vrećica suhog kvasca (7 g)
  • 500 g brašna
  • 1 prstohvat soli.

Nadjev

  • 100 g oraha
  • 100 g lješnjaka
  • tostiranih
  • oguljenih i grubo sjeckanih
  • 250 g krem sira
  • 150 g čokoladnih kapljica od tamne čokolade
  • 150 g šećera
  • 1 žličica cimeta u prahu
  • 120 g maslaca
  • 200 g svjetlosmeđeg šećera

Povezani recepti