Čokoladni listovi
Recept iz: Kirsten Tibballs

Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.
Sastojci
- 100 g kvalitetne tamne čokolade
- listići limete mente ili limuna
Priprema
- Otopite čokoladu ili je postupno otapajte. Kako biste je postupno otopili zagrijte čokoladu u plastičnoj posudi u mikrovalnoj 30 sekundi, dok ne dobijete 50% tekuće i 50% čvrste smjese. Miješajte smjesu temeljito sve dok se sva čokolada ne rastopi.
- Ako ima nekih zaostalih komadića čokolade, možete zagrijete smjesu fenom za kosu, da ih otopite.
- Malom četkicom premažite zadnju stranu svakog lista tankim slojem čokolade. Pazite da ne pređete na drugu stranu. Kad namažete sve listove, stavite ih na komad folije. Foliju s listovima stavite u hladnjak da odstoji, ne duže od pet minuta. Skinite svaki list s folije. Čokoladni listovi mogu stajati u nepropusnoj posudi do četiri tjedna.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Crvena baršunasta torta Mary Berry
Recepti Mary Berry
Otvorena pita od jabuke i kruške
Recepti Mary Berry
Portugalski tart od marelice
Recepti Mary Berry
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Warren Mendes
Uštipci koesisters
Recepti Justine Schofield
Pečena nektarina i halloumi s medom
Recepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća