Čokoladni listovi

Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.

Sastojci

  • 100 g kvalitetne tamne čokolade
  • listići limete mente ili limuna

Priprema

  • Otopite čokoladu ili je postupno otapajte. Kako biste je postupno otopili zagrijte čokoladu u plastičnoj posudi u mikrovalnoj 30 sekundi, dok ne dobijete 50% tekuće i 50% čvrste smjese. Miješajte smjesu temeljito sve dok se sva čokolada ne rastopi.
  • Ako ima nekih zaostalih komadića čokolade, možete zagrijete smjesu fenom za kosu, da ih otopite.
  • Malom četkicom premažite zadnju stranu svakog lista tankim slojem čokolade. Pazite da ne pređete na drugu stranu. Kad namažete sve listove, stavite ih na komad folije. Foliju s listovima stavite u hladnjak da odstoji, ne duže od pet minuta. Skinite svaki list s folije. Čokoladni listovi mogu stajati u nepropusnoj posudi do četiri tjedna.

Povezani recepti

Vidi sve