Opis
Umutite maslac i šećer u posudi, mikserom ili ručno. Mutite dok smjesa ne postane lagana i kremasta i sav maslac je umućen. Skinite nagomilane dijelove s ruba posude i umutite ih u smjesu. Dodajte cimet i jaje. Rastopite tamnu čokoladu u mikrovalnoj pećnici u nekoliko zagrijavanja po 30 sekundi. Ulijte otopljenu čokoladu u bazu biskvita i nastavite miješati. Dodajte ostale suhe sastojke i nastavite miješati dok se sve ne sjedini.
Pospite papir za pečenje brašnom i izlijte smjesu na papir. Zamotajte je s papirom u oblik cijevi debljine 4 mm i stavite u zamrzivač na sat vremena. Izvadite smjesu iz zamrzivača i dok je još zaleđena izrežite keksiće debljine 1 cm. Poslažite keksiće na lim obložen papirom za pečenje. Ostavite razmak 15 mm između keksića kako bi imali mjesta da se dignu.
Pecite 10 do 12 minuta na 170°C u pećnici s ventilatorom. Izvadite keksiće i ostavite da se hlade na sobnoj temperaturi.
Čokoladni preljev
Umutite mikserom šećer i maslac u posudi. Dodajte kakao u prahu i nastavite mutiti dok se sastojci ne sjedine.
Čokolada za ukrašavanje
Stavite mliječnu čokoladu u mikrovalnu pećnicu na 10 do 15 sekundi da omekša. Izribajte komadiće čokolade i ostavite sa strane za ukrašavanje.
Spajanje
Žlicom razmažite čokoladni preljev po kolačićima. Sredinu svakog keksića ukrasite čokoladnim komadićima.
Sastojci
Kolačići
- 135 g neslanog maslaca
- 135 g šećera
- 1 ½ žličica cimeta u prahu
- 1 jaje
- 110 g kvalitetne tamne čokolade
- 55 g samodizajućeg brašna
- 125 g običnog brašna
- ½ žličice morske soli
- obično brašno za valjanje
Čokoladni preljev
- 80 g šećera u prahu
- 70 g šećera u prahu
- 25 g kakaa u prahu
Čokolada za ukrašavanje
- 1 tabla kvalitetne mliječne čokolade