Čokoladni kolačići s cimetom

Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu. Kirsten je predstavljala Australiju na Svjetskom prvenstvu slastičara u Las Vegasu gdje je zbog svoje čokolade prepoznata kao najbolja na svijetu, a osvojila je i zlatnu medalju na Slastičarskoj olimpijadi u Njemačkoj. Bila je i članica žirija na natjecanju „World Chocolate Masters“ u Parizu, „The Patisserie Grand Prixu“ u Japanu i na natjecanju „World Chocolate Masters National selections“ u Londonu.

Sastojci

  • Kolačići
  • 135 g neslanog maslaca
  • 135 g šećera
  • 1 ½ žličica cimeta u prahu
  • 1 jaje
  • 110 g kvalitetne tamne čokolade
  • 55 g samodizajućeg brašna
  • 125 g običnog brašna
  • ½ žličice morske soli
  • Čokoladni preljev
  • 80 g šećera u prahu
  • 70 g šećera u prahu
  • 25 g kakaa u prahu
  • Čokolada za ukrašavanje
  • 1 tabla kvalitetne mliječne čokolade

Priprema

  • 1. Umutite maslac i šećer u posudi, mikserom ili ručno. Mutite dok smjesa ne postane lagana i kremasta i sav maslac je umućen.
  • 2. Skinite nagomilane dijelove s ruba posude i umutite ih u smjesu. Dodajte cimet i jaje.
  • 3. Rastopite tamnu čokoladu u mikrovalnoj pećnici u nekoliko zagrijavanja po 30 sekundi. Ulijte otopljenu čokoladu u bazu biskvita i nastavite miješati.
  • 4. Dodajte ostale suhe sastojke i nastavite miješati dok se sve ne sjedini.
  • 5. Pospite papir za pečenje brašnom i izlijte smjesu na papir. Zamotajte je s papirom u oblik cijevi debljine 4 mm i stavite u zamrzivač na sat vremena.
  • 6. Izvadite smjesu iz zamrzivača i dok je još zaleđena izrežite keksiće debljine 1 cm. Poslažite keksiće na lim obložen papirom za pečenje. Ostavite razmak 15 mm između keksića kako bi imali mjesta da se dignu.
  • 7. Pecite 10 do 12 minuta na 170°C u pećnici s ventilatorom. Izvadite keksiće i ostavite da se hlade na sobnoj temperaturi.
  • Čokoladni preljev
  • 1. Umutite mikserom šećer i maslac u posudi.
  • 2. Dodajte kakao u prahu i nastavite mutiti dok se sastojci ne sjedine.
  • Čokolada za ukrašavanje
  • 1. Stavite mliječnu čokoladu u mikrovalnu pećnicu na 10 do 15 sekundi da omekša.
  • 2. Izribajte komadiće čokolade i ostavite sa strane za ukrašavanje.
  • Spajanje
  • 1. Žlicom razmažite čokoladni preljev po kolačićima.
  • 2. Sredinu svakog keksića ukrasite čokoladnim komadićima.

Povezani recepti

Vidi sve