Čokoladni kolačići Madeleine

Priprema

 

Čokoladni kolačići Madeleine

Maslac topite dok ne poprimi svjetlosmeđu boju i ne dobije orašast okus. Sklonite lončić s vatre i u maslac umiješajte šećer. Dodajte mlijeko i med. Postupno dodajte jaja. Prosijte brašno, prašak za pecivo i kakao u prahu te umiješajte u vlažnu smjesu dok se sastojci ne sjedine. Smjesu ostavite da odstoji u hladnjaku oko 30 minuta.

 

Zagrijte pećnicu na 190 °C. Namastite kalupe za kolačiće Madeleine i bogato ih napunite smjesom s pomoću žlice za sladoled. Pecite kolačiće oko 10 minuta.

 

Dodatne potrepštine

Kalupi za kolačiće Madeleine, maslac za namašćivanje, žlica za sladoled.


Sastojci

  • Sastojci200 g maslaca 130 g šećera 60 ml mlijeka 2 žlice meda 3 jaja 175 g brašna 2 žlice kakaa u prahu 1 žličica praška za pecivo

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve