Opis
Priprema
Čokoladni kolačići Madeleine
Maslac topite dok ne poprimi svjetlosmeđu boju i ne dobije orašast okus. Sklonite lončić s vatre i u maslac umiješajte šećer. Dodajte mlijeko i med. Postupno dodajte jaja. Prosijte brašno, prašak za pecivo i kakao u prahu te umiješajte u vlažnu smjesu dok se sastojci ne sjedine. Smjesu ostavite da odstoji u hladnjaku oko 30 minuta.
Zagrijte pećnicu na 190 °C. Namastite kalupe za kolačiće Madeleine i bogato ih napunite smjesom s pomoću žlice za sladoled. Pecite kolačiće oko 10 minuta.
Dodatne potrepštine
Kalupi za kolačiće Madeleine, maslac za namašćivanje, žlica za sladoled.
Sastojci
Sastojci
- 200 g maslaca
- 130 g šećera
- 60 ml mlijeka
- 2 žlice meda
- 3 jaja
- 175 g brašna
- 2 žlice kakaa u prahu
- 1 žličica praška za pecivo