Čokoladni kolačići Madeleine

Sastojci

  • 200 g maslaca
  • 130 g šećera
  • 60 ml mlijeka
  • 2 žlice meda
  • 3 jaja
  • 175 g brašna
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 1 žličica praška za pecivo

Priprema

  • Maslac topite dok ne poprimi svjetlosmeđu boju i ne dobije orašast okus. Sklonite lončić s vatre i u maslac umiješajte šećer. Dodajte mlijeko i med. Postupno dodajte jaja. Prosijte brašno, prašak za pecivo i kakao u prahu te umiješajte u vlažnu smjesu dok se sastojci ne sjedine. Smjesu ostavite da odstoji u hladnjaku oko 30 minuta.
  • Zagrijte pećnicu na 190 °C. Namastite kalupe za kolačiće Madeleine i bogato ih napunite smjesom s pomoću žlice za sladoled. Pecite kolačiće oko 10 minuta.
  • Dodatne potrepštine
  • Kalupi za kolačiće Madeleine, maslac za namašćivanje, žlica za sladoled.

Povezani recepti

Vidi sve