Čokoladni kolačići Madeleine
Recept iz: Rudolph van Veen
Sastojci
- 200 g maslaca
- 130 g šećera
- 60 ml mlijeka
- 2 žlice meda
- 3 jaja
- 175 g brašna
- 2 žlice kakaa u prahu
- 1 žličica praška za pecivo
Priprema
- Maslac topite dok ne poprimi svjetlosmeđu boju i ne dobije orašast okus. Sklonite lončić s vatre i u maslac umiješajte šećer. Dodajte mlijeko i med. Postupno dodajte jaja. Prosijte brašno, prašak za pecivo i kakao u prahu te umiješajte u vlažnu smjesu dok se sastojci ne sjedine. Smjesu ostavite da odstoji u hladnjaku oko 30 minuta.
- Zagrijte pećnicu na 190 °C. Namastite kalupe za kolačiće Madeleine i bogato ih napunite smjesom s pomoću žlice za sladoled. Pecite kolačiće oko 10 minuta.
- Dodatne potrepštine
- Kalupi za kolačiće Madeleine, maslac za namašćivanje, žlica za sladoled.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Makovnjača
Recepti Michel Albert Roux
Gisellini kolači cannelés
Recepti Michel Albert Roux
Kolač s trešnjama
Recepti Michel Albert Roux
Tart s kremom od badema i malinama
Recepti Ainsley Harriott
Biskvit s mangom i marakujom s jogurtom od limete i marakuje
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne kuglice u košaricama
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od kokosa
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od karamela i čokolade
Recepti Donal Skehan
Brownieji s čajem od jasmina
Recepti Donal Skehan
Kolač od kokosa i tropskog voća