Čokoladni kolač s komadićima otopljene čokolade
Osnovni recept

1. KORAK - stavite brašno, kakao, obje vrste šećera, maslac, vaniliju i jaja u veliku zdjelu. Mutite dok ne dobijete glatku smjesu.

2. KORAK - dodajte čokoladu i pomiješajte da se rasporedi.

3. KORAK - ugrijte pećnicu na 160 stupnjeva.

4. KORAK - lagano namastite i papirom za pečenje obložite četvrtasti kalup za pečenje (stranice dužine 20 cm).

5. KORAK - rasporedite smjesu u kalup.

6. KORAK - pecite 50-60 minuta ili dok se kolač ne bude čvrst na dodir.

7. KORAK - ostavite da se hladi pet minuta u kalupu prije nego što ga narežete na kvadrate i poslužite toplog ili ostavite da se do kraja ohladi u kalupu. Količine su dovoljne za 16 komada.

 

NAPOMENE

* Kolač je gotov kad površina bude čvrsta.

SAVJETI

Ako kolač ne poslužujete topao, pustite da se ohladi u kalupu, a onda ga preokrenite i narežite na kvadrate. Dok budu stajali u kalupu, nastavit će se stezati, no u sredini će ostati mekani i gusti.

Koristimo dvije vrste šećera jer imaju drukčije magično djelovanje. Bijeli šećer daje slatkoću i glatku, hrskavu površinu. Smeđi šećer daje raskošno sočnu sredinu.

Ove kolače u dobro zatvorenom spremniku možete držati do tjedan dana.

 


Sastojci

  • Čokoladni kolač s komadićima otopljene čokolade150 g glatkog brašna 75 g kakaa 130 g smeđeg šećera 290 g bijelog šećera 175 g maslaca otopljenog i ohlađenog 1 žličica ekstrakta vanilije 3 jaja 125 g tamne čokolade nasjeckane

Priprema