Čokoladni kolač s komadićima otopljene čokolade

 

 

Sastojci

  • 150 g glatkog brašna
  • 75 g kakaa
  • 130 g smeđeg šećera
  • 290 g bijelog šećera
  • 175 g maslaca otopljenog i ohlađenog
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 3 jaja
  • 125 g tamne čokolade nasjeckane

Priprema

  • 1. Stavite brašno, kakao, obje vrste šećera, maslac, vaniliju i jaja u veliku zdjelu. Mutite dok ne dobijete glatku smjesu.
  • 2. Dodajte čokoladu i pomiješajte da se rasporedi.
  • 3. Ugrijte pećnicu na 160 stupnjeva.
  • 4. Lagano namastite i papirom za pečenje obložite četvrtasti kalup za pečenje (stranice dužine 20 cm).
  • 5. Rasporedite smjesu u kalup.
  • 6. Pecite 50-60 minuta ili dok se kolač ne bude čvrst na dodir.
  • 7. Ostavite da se hladi pet minuta u kalupu prije nego što ga narežete na kvadrate i poslužite toplog ili ostavite da se do kraja ohladi u kalupu. Količine su dovoljne za 16 komada. Kolač je gotov kad površina bude čvrsta.
  • 8. Ako kolač ne poslužujete topao, pustite da se ohladi u kalupu, a onda ga preokrenite i narežite na kvadrate. Dok budu stajali u kalupu, nastavit će se stezati, no u sredini će ostati mekani i gusti.

Povezani recepti

Vidi sve