Čokoladni balon desert

Čokoladni balon desert

Opis

Otopite čokoladu djelomično i onda miješajte dok se sva čokolada ne otopi. Zatim izlijte čokoladu na napuhan balon kako biste dobili kružni oblik. Ostavite ga u hladnjaku da se stisne. Napravite desert od čokoladne kreme i keksića. Stavite kavez preko keksića.

Priprema:

Čokoladna krema

Spojite vrhnje za šlag s likerom. Otopite mliječnu čokoladu i držite je toplom (između 55 i 60°C).

Mali dio vrhnja za šlag pomiješajte sa čokoladom da se zgusne i zatim dodajte ostatak vrhnja.

 

Krema od tučenog vrhnja

Dodajte liker vrhnju za šlag i dobro izmiješajte. Ostavite u hladnjaku do upotrebe.

 

Čokoladni kavez

Kako biste napravili vrećicu za šlag, uzmite komad papira za pečenje i savijte ga u oblik trokuta. Papir zamotajte oko prsta i zavrčite dok se krajevi ne spoje. Kraj savijte prema unutra kako biste učvrstili kupu. Napušite balon dovoljno velik da dobije oblik posude. (trebao bi biti veći od posude u koju ćete ga staviti). Stavite balon u posudu i učvrstite ga selotejpom.

Otopite crnu čokoladu i umiješajte da se sve dobro otopi. Otopite čokoladu i umiješajte i nju da se dobro rastopi. Stavite čokoladu u vrećicu za šlag ili u zip vrećicu. Odrežite mali kraj i iscijedite čokoladu po površini balona kružnom putanjom. Uz pomoć tupog noža obilježite liniju u čokoladi kako biste bili sigurni da imate jednaku raspoređenost. Ostavite u hladnjaku na 5 minuta da očvrsne. Balon ispušite tako što ćete ga zarezati škarama. Polako ispuštajte zrak iz balona. Izvadite balon iz posude i skinite čokoladni kavez. Držite na sobnoj temperaturi (ne većoj od 24°C).

 

 

Spajanje

Pokrijte okruglu posudu od 18 cm papirom za pečenje. Stavite malo čokoladne kreme u posudu. Dodajte sloj keksa na kremu, zatim još jedan sloj kreme. Dodajte još jedan sloj keksa. Nastavite slagati slojeve do vrha posude. Staviti u zamrzivač da se stisne. Izvadite iz zamrzivača i skinite posudu. Desert stavite u hladnjak najmanje 3 sata , dok ne bude spremno za serviranje. Prije serviranja prekrijte s kremom od tučenog vrhnja i stavite čokoladni kavez preko.


Sastojci

Čokoladna krema

  • 280 ml vrhnja za šlag 35% masti
  • 20 ml Baileys likera
  • 320 g kvalitetne mliječne čokolade

Krema od tučenog vrhnja

  • 300 ml vrhnja za šlag 35% masti
  • 1 žlica Baileys likera

Čokoladni kavez

  • 250 g kvalitetne crne čokolade
  • 3 balona
  • vrećica za šlag ili vrećica sa zip zatvaračem selotejp

Za spajanje

  • 1 pakiranje keksića od maslaca

Povezani recepti