Čokoladne tortice s voćem

Čokoladne tortice s voćem

Opis

Priprema:

1. Pomiješati brašno sa šećerom, solju i vanilijom u multipraktiku. Dodati maslac i miješati dok se ne stvore grudice. Dodati jaje i ponovo uzmutiti dok se tijesto ne oblikuje u kuglu. Tijesto izvaljati u tanak disk, umotati u prozirnu foliju i staviti u hladnjak na 30 do 40 minuta.

2. Izvaljati tijesto na brašnom posutu radnu površinu. Izrezati krugove iste veličine kao posudice za tortice. Staviti narezano tijesto u kalupe za tortice. Probosti tijesto vilicom. Staviti tijesto u hladnjak i ostaviti ga 30 minuta. Prekriti ga listovima papira za pečenje i posipati ga morskom solju.

3. Zagrijati pećnicu na vrući zrak na 180 stupnjeva. Peći tortice 15 minuta. Izvaditi papir i sol i peći još 5 minuta dok ne porumene. Ostaviti sa strane da se ohlade.

4. Natrgati čokoladu. Vruće vrhnje preliti preko čokolade i maslaca. Miješati dok se ne otopi. Uliti alkoholno piće i ponovno izmiješati.

5. Rasporediti ganache među osnove za torticu i ostaviti da se ohladi.

6. Od šećera i 100 ml vode napraviti šećerni sirup. Umutiti bjelanjak i kremu tartara. Umutiti i sirup uz stalno miješanje.

7. Prebaciti mering u vrećicu za šlag i istisnuti smjesu na tortice. Karamelizirati površinu plinskim plamenikom. Ukrasiti malinama. 

Sastojci

Sastojci

  • 180 g brašna
  • 50 g šećera za glazuru
  • 75 g maslaca (hladnog)
  • 1 vanilija
  • malo soli
  • 1 jaje

Za ganache

  • 300 g crne čokolade
  • 50 g maslaca
  • 20 ml viskija
  • 220 ml tekućeg punomasnog vrhnja

Za mering

  • 150 g šećera
  • 3 bjelanjka (sobne temperature)
  • 1/3 čajne žličice tartara
  • 50 g malina za posluživanje
  • 150 g šećera
  • 3 bjelanjka (sobne temperature)
  • 1/3 čajne žličice tartara
  • 50 g malina za posluživanje

Povezani recepti