Čokoladna torta s višnjama i čilijem
Recept iz: Primož Dolničar
Priprema:
1. Stavite vodu da prokuha.
2. Na lonac s vrućom vodom stavite manju posudu.
3. U posudu natrgajte čokoladu.
4. Dodajte 250 g maslaca.
5. Polako miješajte i ostavite da se čokolada i maslac rastope.
6. Zagrijte pećnicu na 180 °C.
7. Uzmite dvije posude.
8. Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
9. Bjelanjke istucite u snijeg.
10. U žumanjke umiješajte čokoladu s maslacem, lješnjake, kakao i šećer.
11. Snijeg od bjelanjaka polako umiješajte u preostale sastojke.
12. Uzmite posudu.
13. U posudu stavite višnje, 20 g maslaca i žlicu šećera.
15. Kuhajte dok višnje ne puste sok i ne omekšaju.
16. U kalup za torte ulijte polovicu smjese za tijesto.
17. Pecite na 180 °C otprilike 20 minuta.
18. Izvadite tortu iz pećnice.
19. Prelijte je višnjama i preostalim dijelom smjese za tortu.
20. Pecite u pećnici otprilike 10 minuta.
21. Na tavi prepržite pistacije.
22. Izvadite tortu iz pećnice i pospite je sa sasvim malo krupne soli.
23. Pospite je čilijem.
24. Pospite je pistacijama.
25. Ostavite je da se otprilike 30 minuta hladi na sobnoj temperaturi.
26. Nekoliko je sati ostavite da stoji u hladnjaku.
2. Na lonac s vrućom vodom stavite manju posudu.
3. U posudu natrgajte čokoladu.
4. Dodajte 250 g maslaca.
5. Polako miješajte i ostavite da se čokolada i maslac rastope.
6. Zagrijte pećnicu na 180 °C.
7. Uzmite dvije posude.
8. Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
9. Bjelanjke istucite u snijeg.
10. U žumanjke umiješajte čokoladu s maslacem, lješnjake, kakao i šećer.
11. Snijeg od bjelanjaka polako umiješajte u preostale sastojke.
12. Uzmite posudu.
13. U posudu stavite višnje, 20 g maslaca i žlicu šećera.
15. Kuhajte dok višnje ne puste sok i ne omekšaju.
16. U kalup za torte ulijte polovicu smjese za tijesto.
17. Pecite na 180 °C otprilike 20 minuta.
18. Izvadite tortu iz pećnice.
19. Prelijte je višnjama i preostalim dijelom smjese za tortu.
20. Pecite u pećnici otprilike 10 minuta.
21. Na tavi prepržite pistacije.
22. Izvadite tortu iz pećnice i pospite je sa sasvim malo krupne soli.
23. Pospite je čilijem.
24. Pospite je pistacijama.
25. Ostavite je da se otprilike 30 minuta hladi na sobnoj temperaturi.
26. Nekoliko je sati ostavite da stoji u hladnjaku.
Sastojci
- Sastojci200 g tamne čokolade 270 g maslaca 10 jaja 200 g grubo mljevenih lješnjaka 4 jušne žlice šećera 3 jušne žlice kakaa u prahu 3 žličice mljevenog čilija 250 g smrznutih višanja 50 g pistacije
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Primož Dolničar
Ukiseljeni vrganji
Recepti Primož Dolničar
Patlidžani u maslinovom ulju
Recepti Primož Dolničar
Umak od rajčice
Recepti Primož Dolničar
Kisela repa
Recepti Primož Dolničar
Jogurt
Recepti Primož Dolničar
Sušeni vrganji
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeno lišće vinove loze
Recepti Primož Dolničar
Marmelada od borovnice i marmelada od maline
Recepti Primož Dolničar
Kisela cikla
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeno povrće