Čokoladna torta bez brašna

Čokoladna torta bez brašna

Opis

PRIPREMA:

1. Namastite i obložite papirom za pečenje kalup s odvojivim dnom promjera 23 cm.

2. Zagrijte prethodno pećnicu na 180 stupnjeva.

3. U velikoj posudi multipraktika miksajte čokoladu i šećer dok ne dobijete finu smjesu. Dodajte kipuću vodu, maslac, žumanjke, instantnu kavu i ekstrakt vanilije.

4. U staklenoj zdjeli istucite bjelanjke da dobijete čvrsti snijeg te ih potom umiješajte u smjesu s čokoladom.

5. Ulijte smjesu u pripremljeni kalup i pecite u vrućoj pećnici oko 45-55 minuta. Na površini torte nastat će pukotine.

6. Nakon što izvadite biskvit iz pećnice, malo će splasnuti. Ali to je u redu – ova torta ni ne treba biti savršena, nego više rustikalna, a sve rupice i nedostatke prekrit ćete creme fraicheom i bobičastim voćem.

7. Pustite da se biskvit ohladi te ga stavite u hladnjak na nekoliko sati. Kada ste spremni za serviranje, izvadite ga iz kalupa, premažite creme fraicheom te dodajte maline, jagode i crveni ribiz (ili borovnice i kupine). Također možete odozgo dodati malo naribane čokolade i posuti šećerom u prahu.

 

Sastojci

maslac za mašćenje

Za ukrašavanje torte:

  • maline
  • jagode
  • crveni ribiz
  • kupine
  • borovnice

Biskvit

  • 300 g lomljene obične čokolade
  • 225 g finog šećera
  • 180 ml kipuće vode
  • 225 g slanog maslaca
  • narezanog na kockice
  • 6 jaja iz slobodnog uzgoja
  • odvojiti
  • 1 žličica instantne kave
  • 1 velika žlica ekstrakta vanilije

Krema

  • 200 ml crème fraîchea